http:// Feber.se - din guide till det mesta sv Wed, 26 Jul 2017 02:47:27 GMT Feber CMS roger@feber.se (Roger Aberg) webmaster@feber.se (Feber Webmaster) 2014 Bonnier Tidskrifter. All rights reserved. <![CDATA[Ringen Orii gör om ditt finger till en telefonlur]]> http://feber.se/mobil/art/368371/ringen_orii_gr_om_ditt_finger_/?rss=true http://feber.se/mobil/art/368371/ringen_orii_gr_om_ditt_finger_/#comments Talk to the hand

Det Hongkong-baserade företaget Origami Labs har tagit fram den "smarta" ringen Orii som man hoppas ska kunna ersätta bluetooth-headset framöver.

Tanken är alltså att "headsetets" mikrofon placeras i ringen och att användarens finger med hjälp av benkonduktion överför ljudet från telefonsamtalet till användarens öra. Liknande teknik används redan idag i hörapparater och en del hörlurar på marknaden. Orii:s inbyggda batteri ska räcka till cirka 1,5 timmars samtalstid eller 40 timmars standby.

Origami Labs finansierar produktion av Orii via crowdfunding-tjänsten Kickstarter och man har snart fått in 150.000 dollar vilket är fem gånger mer än vad man önskade uppnå för att kunna producera den smarta ringen. Langar man in 120 dollar till deras crowdfunding-kampanj nu så ska man få en Orii levererad i februari nästa år.
www.kickstarter.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/mobil/art/368371/ringen_orii_gr_om_ditt_finger_/


]]>
Tue, 25 Jul 2017 23:00:00 +0200 http://feber.se/mobil/art/368371/ringen_orii_gr_om_ditt_finger_/?from=rss
<![CDATA[Google lanserar SOS Alerts]]> http://feber.se/webb/art/368370/google_lanserar_sos_alerts/?rss=true http://feber.se/webb/art/368370/google_lanserar_sos_alerts/#comments Få information om katastrofer snabbtGoogle lanserar nu en funktion som man kallar för SOS Alerts på sin sökmotor och Google Maps. Funktionen är tänkt att kunna förse användarna med relevant information snabbt om det till exempel inträffat översvämningar, jordbävningar, skogsbränder och liknande katastrofer.

Google skriver inte uttryckligen att SOS Alerts även kommer att inkludera terrordåd men antagligen är så fallet då man på tjänstens hjälpsida skriver att det även gäller "kriser som har orsakats av människor".

När man söker på Googles sökmotor efter ett geografiskt område eller liknande som har drabbats av en katastrof så kommer viktig information att visas högst upp i sökresultatet. Här inkluderas bland annat telefonnummer till larmtjänst, webbplatser med krisinformation, kartor, översättningar av användbara fraser samt möjlighet att ge bidrag.

Man kan göra liknande sökningar på Google Maps vid katastrofer och då få liknande information som den ovan och även se på kartor vilka områden som berörs.

Google skriver även att användare som befinner sig i ett drabbat område eventuellt ska kunna få den här informationen pushad direkt till sin telefon utan att behöva söka efter den.


www.blog.google

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/webb/art/368370/google_lanserar_sos_alerts/


]]>
Tue, 25 Jul 2017 22:00:00 +0200 http://feber.se/webb/art/368370/google_lanserar_sos_alerts/?from=rss
<![CDATA[Nu säger Adobe hejdå till Flash]]> http://feber.se/webb/art/368369/nu_sger_adobe_hejd_till_flash/?rss=true http://feber.se/webb/art/368369/nu_sger_adobe_hejd_till_flash/#comments 2020 är dess saga allAdobe meddelade idag att man 2020 kommer att sluta utveckla och ge stöd för tilläggsprogrammet Flash. Flash är ett program som sedan i slutet av 1990-talet använts primärt för att visa interaktiva media i webbläsare. Flash har även historiskt sett använts för att utveckla datorspel, animationer och andra appar.

När Adobe köpte Flash utvecklare Macromedia 2005 fanns Flash på 98 procent av alla datorer som var uppkopplade mot nätet men den siffran har sjunkit till 17 procent idag. När jag själv var webbutvecklare i slutet på 1990-talet var Flash rätt hett men de senaste åren har de flesta mest förknippat Flash med säkerhetsluckor och annat tråkigt vilket har gjort att de flesta har sökt sig till andra alternativ.

Att Flash var någorlunda dödsdömt insåg antagligen de flesta redan i samband med att Apple beslutade att inte implementera stöd för Flash på iPhone. Apples grundare Steve Jobs var en höjdljudd kritiker till Flash som han ansåg var uselt på både säkerhet och stabilitet. Den riktiga dödsstöten för Flash i webbläsaren kom när World Wide Web Consortium släppte standarden HTML5 i oktober 2014. HTML5 är en vidareutveckling av HTML-standarden som i stort sett kan göra allt och lite mer som Flash klarar av.

I ett blogginlägg skriver Adobe att man tillsammans med sina samarbetspartners Apple, Microsoft, Google, Facebook och Mozilla kommer att sluta att utveckla och ge stöd för Flash 2020. Då kommer Adobe inte att släppa några nya uppdateringar till Flash och Flash kommer inte längre att fungera i moderna webbläsare.

blogs.adobe.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/webb/art/368369/nu_sger_adobe_hejd_till_flash/


]]>
Tue, 25 Jul 2017 21:00:00 +0200 http://feber.se/webb/art/368369/nu_sger_adobe_hejd_till_flash/?from=rss
<![CDATA[Kinesisk region beordrar invånarna att installera spyware-app]]> http://feber.se/mobil/art/368368/kinesisk_region_beordrar_invna/?rss=true http://feber.se/mobil/art/368368/kinesisk_region_beordrar_invna/#comments Annars blir det fängelseMashable rapporterar att myndigheter i den kinesiska provinsen Xinjiangs huvudstad Urumqi har beordrat invånarna där att installera en app som ska hålla koll på vad de har på sina telefoner. Appen kallas för Jingwang och ger även myndigheterna tillgång till användarnas skickade och mottagna meddelande i diverse chatt/meddelande-appar, telefonens IMEI-nummer, SIM-kortsdata samt vilka wifi-nätverk som telefonen loggas in på.

Jingwang-appen kontrollerar mediafiler som finns på telefonen och jämför dessa mot en databas för att kontrollera att filerna inte innehåller vad som Kina klassar som terrorism-relaterat innehåll. Polisen i regionen kommer att genomföra stickprovskontroller bland invånarna och skulle man komma på någon med att ha raderat appen eller struntat i att installera denna kan personen i fråga fängslas i upp till tio dagar.

Xinjiang-provinsen är hem för cirka 8 miljoner människor ur den muslimska folkgruppen uigurer som många anser förtrycks av den kinesiska regimen. Det har förekommit en del oroligheter och terror-dåd i regionen de senaste åren.
mashable.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/mobil/art/368368/kinesisk_region_beordrar_invna/


]]>
Tue, 25 Jul 2017 20:00:00 +0200 http://feber.se/mobil/art/368368/kinesisk_region_beordrar_invna/?from=rss
<![CDATA[Tänk om du var den sista människan på jorden?]]> http://tjock.se/sinnet/art/368353/tnk_om_du_var_den_sista_mnnisk/?rss=true http://tjock.se/sinnet/art/368353/tnk_om_du_var_den_sista_mnnisk/#comments Vad är det första du skulle göra?Tänk om du vaknade upp en dag och alla andra var borta. Efter ett tag sjunker det faktum in att du är den enda kvar på hela jorden. Vad skulle du göra då?


Läs vidare och kommentera:
http://tjock.se/sinnet/art/368353/tnk_om_du_var_den_sista_mnnisk/


]]>
Tue, 25 Jul 2017 20:00:00 +0200 http://tjock.se/sinnet/art/368353/tnk_om_du_var_den_sista_mnnisk/?from=rss
<![CDATA[Hackers stal 70 miljoner kronor i digital valutan ether]]> http://feber.se/samhalle/art/368366/hackers_stal_70_miljoner_krono/?rss=true http://feber.se/samhalle/art/368366/hackers_stal_70_miljoner_krono/#comments Fjärde stora stölden som drabbar Ethereum den här månadenBleeping Computer rapporterar att den digitala valuta-plattformen Ethereum har råkat ut för ännu en stor stöld där någon lyckats komma över valutan ether för motsvarande närmare 70 miljoner kronor.

Den senaste stölden drabbade företaget Veritaseum som i helgen gjorde en så kallad ICO (Initial Coin Offering) där investerare kan köpa andelar (tokens) i företaget som de senare kan sälja tillbaka till företaget eller sälja vidare till någon annan. En process som är rätt lik det som inom finansvärlden brukar kallas för IPO (Initial Public Offering).

Under Veritaseum ICO har någon lyckats komma över andelar i företaget värda motsvarande 70 miljoner kronor som sedan omgående sålts vidare till andra intressenter. Andelarna som stals tillhörde Veritaseum så ingen av deras investerare ska ha blivit lidande av stölden. Exakt hur stölden har gått till finns det inga officiella uppgifter om men företagets VD Reggie Middleton antyder att det kan handla om ett insider-jobb. I ett diskussionsforum för digitala valutor skriver Middleton:
"The hack seemed to be very sophisticated, but there is at least one corporate partner that may have dropped the ball and be liable. We'll let the lawyers sort that out, if it goes that far."

Det är fjärde gången den här månaden som företag som använder Ethereum-plattformen drabbas av en omfattande stöld där ether värda miljontals kronor har stulit. Tidigare den här månaden har stölder av olika slag drabbat både företag och användare av Ethereum-plattformen och sammanlagt har det stulits ether värda motsvarande över 370 miljoner kronor.
bitcointalk.org

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/samhalle/art/368366/hackers_stal_70_miljoner_krono/


]]>
Tue, 25 Jul 2017 19:00:00 +0200 http://feber.se/samhalle/art/368366/hackers_stal_70_miljoner_krono/?from=rss
<![CDATA[Neymar Jr. shoppar lite sneakers]]> http://tjock.se/garderoben/art/368354/neymar_jr_shoppar_lite_sneaker/?rss=true http://tjock.se/garderoben/art/368354/neymar_jr_shoppar_lite_sneaker/#comments För 18 000 dollarNeymar Jr. spelar fotboll för FC Barcelona och han är rätt så duktig på det. Är man det får man bra betalt, och kan därför utan större bekymmer traska in i en skoaffär och handla sneakers för 18 000 dollar.
www.highsnobiety.com

Läs vidare och kommentera:
http://tjock.se/garderoben/art/368354/neymar_jr_shoppar_lite_sneaker/


]]>
Tue, 25 Jul 2017 19:00:00 +0200 http://tjock.se/garderoben/art/368354/neymar_jr_shoppar_lite_sneaker/?from=rss
<![CDATA[Tut i luren - Nikon fyller 100 år idag!]]> http://feber.se/foto/art/368367/tut_i_luren__nikon_fyller_100_/?rss=true http://feber.se/foto/art/368367/tut_i_luren__nikon_fyller_100_/#comments Firar detta med en dansIdag är det 100 år sedan den japanska kamerajätten Nikon grundades och detta uppmärksammar företaget bland annat genom det Trollkarlen från Oz-inspirerade dansnumret som syns i videon ovan.

Det är anställda på Nikon samt det japanska rockbandet Mrs. Green Apple som står för framträdandet.
www.nikon.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/foto/art/368367/tut_i_luren__nikon_fyller_100_/


]]>
Tue, 25 Jul 2017 18:30:00 +0200 http://feber.se/foto/art/368367/tut_i_luren__nikon_fyller_100_/?from=rss
<![CDATA[Lost Sphear släpps i januari]]> http://feber.se/spel/art/368365/lost_sphear_slpps_i_januari/?rss=true http://feber.se/spel/art/368365/lost_sphear_slpps_i_januari/#comments Själslig uppföljare till I Am SetsunaI maj presenterade Tokyo RPG Factory Lost Sphear, vilket är en själslig uppföljare till I Am Setsuna som i sin tur är en själslig uppföljare till Chrono Trigger. Nu har gänget meddelat att spelet kommer släppas 23 januari.

Lost Sphear kommer kunna spelas på Playstation 4, Nintendo Switch och PC.
blog.eu.playstation.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/spel/art/368365/lost_sphear_slpps_i_januari/


]]>
Tue, 25 Jul 2017 18:00:00 +0200 http://feber.se/spel/art/368365/lost_sphear_slpps_i_januari/?from=rss
<![CDATA[Hur mycket vet du om Autism?]]> http://tjock.se/kroppen/art/368352/hur_mycket_vet_du_om_autism/?rss=true http://tjock.se/kroppen/art/368352/hur_mycket_vet_du_om_autism/#comments Life Noggin utbildar liteI det här klippet från Life Noggin pratar man lite om funktionsnedsättningen Autism.


Läs vidare och kommentera:
http://tjock.se/kroppen/art/368352/hur_mycket_vet_du_om_autism/


]]>
Tue, 25 Jul 2017 18:00:00 +0200 http://tjock.se/kroppen/art/368352/hur_mycket_vet_du_om_autism/?from=rss
<![CDATA[Pagani presenterar Zonda Fantasma Evo]]> http://feber.se/bil/art/368362/pagani_presenterar_zonda_fanta/?rss=true http://feber.se/bil/art/368362/pagani_presenterar_zonda_fanta/#comments Återuppväckt i nytt utförandeDet känns inte som att jag kommer att bli såpass gammal att jag kommer att få uppleva när Pagani lägger ned modellen Zonda. De fortsätter att putta ut specialversioner till höger och vänster trots att uppföljaren Huayra funnits ett bra tag nu. Det här är i alla fall den senaste Zondan, och den heter Fantasma Evo.

Det som särskiljer den här lite är att den har haft ett tidigare liv. 2005 lämnade den fabriken som den första högerstyrda Zonda F man byggt. 2012 kraschade den hårt i Hong Kong och efter det skickades den tillbaka till fabriken. Där byggde man upp bilen igen och gav den tilläggsnamnet Fantasma. Nu har den varit på besök där igen och lagt till Evo-epitetet. Det senaste man gjort är bland annat att lacka delar av kolfiberkarossen i mörkrött och låta resten vara rent kolfiber. Små vingar och en stor har adderats, samt en ny huv, en omgjord bakdel och en del pinstriping. Precis som andra Zonda 760-versioner har även denna en 7,3-liters V12:a från Mercedes-AMG helt utan överladdning som levererar 760 hästar.

Vad ägaren har fått betala för alla modifikationer framgår inte men det är troligtvis mer än man vill tänka på.www.carscoops.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/bil/art/368362/pagani_presenterar_zonda_fanta/


]]>
Tue, 25 Jul 2017 17:30:00 +0200 http://feber.se/bil/art/368362/pagani_presenterar_zonda_fanta/?from=rss
<![CDATA[OnePlus skickar ut reklam till sina enheter]]> http://feber.se/mobil/art/368363/oneplus_skickar_ut_reklam_till/?rss=true http://feber.se/mobil/art/368363/oneplus_skickar_ut_reklam_till/#comments VafanOnePlus-användare fick nyligen en liten överraskning i form av reklam. Mer specifikt en push-notifikation om att OnePlus-ägare ska svara på en enkät och meddelar att deltagarna har möjlighet att vinna en OnePlus 5 om de svarar på frågorna.

Detta är inte första gången OnePlus skickar aviseringar till sina användare. I samband med OnePlus 5-releasen fick samtliga OnePlus-ägare en avisering om att deras nya flaggskepp har blivit tillgänglig. Den aviseringen kändes lite mer relevant, i och med fanboy-ism och så vidare, men enkät-aviseringen känns lite sådär.

Förhoppningsvis kommer OnePlus inte fortsätta med dessa fasoner i framtiden.www.androidpolice.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/mobil/art/368363/oneplus_skickar_ut_reklam_till/


]]>
Tue, 25 Jul 2017 17:00:00 +0200 http://feber.se/mobil/art/368363/oneplus_skickar_ut_reklam_till/?from=rss
<![CDATA[Zuckerberg anser att Musks uttalande om AI är oansvarigt]]> http://feber.se/pryl/art/368364/zuckerberg_anser_att_musks_utt/?rss=true http://feber.se/pryl/art/368364/zuckerberg_anser_att_musks_utt/#comments Musk säger att Zuckerbergs kunskaper är "begränsade"Facebooks VD och grundare Mark Zuckerberg tog i helgen emot frågor från allmänheten via en Facebook Live-sändning samtidigt som han visade upp delar av sitt hem i Palo Alto, Kalifornien.

När en tittare frågade vad Zuckerberg ansåg om Elon Musks uttalande förra veckan om att artificiell intelligens skulle kunna bli ett hot mot mänskligheten så svarade Zuckerberg att han tyckte att det var "ganska oansvarigt" att göra göra sådana uttalanden:
"I have pretty strong opinions on this. I am optimistic. And I think people who are naysayers and try to drum up these doomsday scenarios — I just, I don't understand it. It's really negative and in some ways I actually think it is pretty irresponsible."
Den rätt så frispråkige Musk verkar inte alls ha uppskattat den kommentaren och skriver på Twitter att han har diskuterat det här ämnet med Zuckerberg tidigare och anser att Zuckerbergs kunskaper på det här området är "begränsade".

Till saken hör även att många inom AI-världen ställer sig kritiska till Musks uttalande och anser att han borde fokusera på de problem som finns inom AI idag istället för att spekulera om eventuella framtida problem. Pedro Domingos som är professor i maskininlärning och författare till boken The Master Algorithm säger till Wired:
"Many of us have tried to educate him and others like him about real vs. imaginary dangers of AI, but apparently none of it has made a dent."
Hur som helst återstår det att se vad Zuckerberg anser om Musks senaste uttalande och skulle det hela eskalera så kanske vi får se 2000-talets motsvarighet till den beefen Steve Jobs och Bill Gates hade förra århundradet.
www.bizjournals.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/pryl/art/368364/zuckerberg_anser_att_musks_utt/


]]>
Tue, 25 Jul 2017 16:30:00 +0200 http://feber.se/pryl/art/368364/zuckerberg_anser_att_musks_utt/?from=rss
<![CDATA[Trailer för Noita]]> http://feber.se/spel/art/368360/trailer_fr_noita/?rss=true http://feber.se/spel/art/368360/trailer_fr_noita/#comments Pixlig rogue-liteEn trailer för Noita från finska Nolla Games har släppts. Spelet är en pixlig rogue-lite där du glider runt och använder magi för att navigera och klå fiender.

Noita har ännu inte fått något releasedatum, men utvecklarna Nolla Games meddelar att spelet kommer släppas till PC och köra en runda som Early Access-spel.
noitagame.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/spel/art/368360/trailer_fr_noita/


]]>
Tue, 25 Jul 2017 16:00:00 +0200 http://feber.se/spel/art/368360/trailer_fr_noita/?from=rss
<![CDATA[Vad är äkta och vad är ritat?]]> http://tjock.se/sinnet/art/368351/vad_r_kta_och_vad_r_ritat/?rss=true http://tjock.se/sinnet/art/368351/vad_r_kta_och_vad_r_ritat/#comments Inte helt enkelt att seHoward Lee är en hejare på att rita och här ser vi bevis på det. Del ett och två hittar ni här nedan.
www.howardleeart.com

Läs vidare och kommentera:
http://tjock.se/sinnet/art/368351/vad_r_kta_och_vad_r_ritat/


]]>
Tue, 25 Jul 2017 16:00:00 +0200 http://tjock.se/sinnet/art/368351/vad_r_kta_och_vad_r_ritat/?from=rss
<![CDATA[iRobot vill sälja kartor över ditt hem]]> http://feber.se/pryl/art/368361/irobot_vill_slja_kartor_ver_di/?rss=true http://feber.se/pryl/art/368361/irobot_vill_slja_kartor_ver_di/#comments Dammsugaren Roomba kartlägger hur det ser ut hemma hos digNyhetsbyrån Reuters har tagit sig ett snack med robotföretaget iRobots VD Colin Angle där han berättar lite om hur han ser på företagets robotdammsugare inom den närmaste framtiden.

iRobot har utvecklat robotdammsugaren Roomba som jag antar man kan säga mer eller mindre definierade hur en robotdammsugare skulle se ut och fungera*. iRobot ser en framtid där deras Roombas förutom att dammsuga även via sina kameror och sensorer samlar in information om hur det ser ut i hushållen där de dammsuger. Den här tekniken kallas för SLAM vilket står för "Simultaneous Localization And Mapping".

Den här datan kan man sedan, med kundens medgivande förstås, tänka sig att sälja till andra företag som pysslar med att utveckla lösningar för det så kallade smarta hemmet. Med hjälp av kartor över hur det ser ut hemma hos någon skulle smarta hem-företag kunna utveckla ljudsystem som automatiskt anpassar sig efter hemmet akustik, luftkonditioneringssystem som anpassar sig efter hur rummen ser ut och belysningssystem som anpassar sig efter var solen lyser in genom fönstren under olika perioder på dagen. Angle säger till Reuters:
"There's an entire ecosystem of things and services that the smart home can deliver once you have a rich map of the home that the user has allowed to be shared."
Är man väldigt mån om sin integritet och sitt privatliv låter det här antagligen som en mardröm men tänker man gå all in på det smarta hemmet så kan den här tekniken antagligen underlätta den framtida automatiseringen av hemmet.

I klippet ovan hittas en lite äldre och lite mindre smart Roomba.

* Electrolux Trilobite var något före Roomba till marknaden 2001 men med tanke på att den kostade typ 20.000 kronor så blev den ingen vidare hit bland konsumenter.
www.reuters.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/pryl/art/368361/irobot_vill_slja_kartor_ver_di/


]]>
Tue, 25 Jul 2017 15:30:00 +0200 http://feber.se/pryl/art/368361/irobot_vill_slja_kartor_ver_di/?from=rss
<![CDATA[Nästa Bond-film har premiär 8 november 2019]]> http://feber.se/film/art/368359/nsta_bondfilm_har_premir_8_nov/?rss=true http://feber.se/film/art/368359/nsta_bondfilm_har_premir_8_nov/#comments Om Daniel Craig återvänder är oklartJames Bond-producenterna har meddelat när nästa Bond-film har premiär och det kommer ske 8 november 2019. Vem som kommer regissera är för tillfället oklart. Sam Mendes meddelade i samband med Spectre-premiären att den filmen var ett värdigt avslut på hans Bond-serie, vilket hintar rätt starkt om att han inte kommer återvända. Enligt rykte har Bond-producenterna varit i kontakt med Christopher Nolan och Lucky Number Slevin-regissören Paul McGuigan om att regissera.

Vem som kommer spela Bond är också okänt för tillfället. Nyligen blev det känt att Daniel Craig kan tänka sig att svida upp igen, vilket backas upp av en ny rapport från New York Times, men det verkar vara spikat ännu.

James Bond 25 kommer alltså ha premiär om två år. Troligtvis lär vi få mer information om filmen innan dess.
www.slashfilm.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/film/art/368359/nsta_bondfilm_har_premir_8_nov/


]]>
Tue, 25 Jul 2017 15:00:00 +0200 http://feber.se/film/art/368359/nsta_bondfilm_har_premir_8_nov/?from=rss
<![CDATA[Här semestersurfar vi mest i EU]]> http://feber.se/mobil/art/368358/hr_semestersurfar_vi_mest_i_eu/?rss=true http://feber.se/mobil/art/368358/hr_semestersurfar_vi_mest_i_eu/#comments Surf-fiesta efter att roamingavgifterna slopadesDen 15 juni i år försvann roamingavgifterna mellan teleoperatörer i EU/EES-regionen och efter det har surftrafiken femfaldigast jämfört med samma period förra året uppger teleoperatören Tele2.

Henrik Lönnevi, Affärsområdeschef Privatmarknad Tele2 Sverige, säger i ett pressmeddelande:
"Vi kan tydligt se att våra kunder förändrat sitt beteende. Under första månaden med de nya direktiven femdubblades surfen från våra kunder i utlandet jämfört med samma period förra året. En så pass stor ökning visar verkligen att kunderna begränsat sitt surfande utomlands tidigare."
Tele2 har även sammanställt från vilka länder inom EU/EES-regionen deras kunder surfade mest under juni i månad och inte helt oväntat är det populära svenska semesterdestinationer som Spanien, Grekland och Italien som toppar statistiken. Därefter hittas våra grannländer Danmark, Norge och Tyskland.

Topp-tio-lista över länder inom EU/EES där Tele2:s kunder surfade mest i juni 2017
1. Spanien 25 %
2. Grekland 13 %
3. Italien 8 %
4. Danmark 7 %
5. Norge 6,5 %
6. Tyskland 6 %
7. Frankrike 5 %
8. Kroatien 5 %
9. Storbritannien 4 %
10. Polen 4 %

om.tele2.se

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/mobil/art/368358/hr_semestersurfar_vi_mest_i_eu/


]]>
Tue, 25 Jul 2017 14:30:00 +0200 http://feber.se/mobil/art/368358/hr_semestersurfar_vi_mest_i_eu/?from=rss
<![CDATA[Krigsveteran som var där har sett filmen Dunkirk]]> http://tjock.se/sinnet/art/368349/krigsveteran_som_var_dr_har_se/?rss=true http://tjock.se/sinnet/art/368349/krigsveteran_som_var_dr_har_se/#comments Ken Sturdy återupplever jobbiga minnenEn av storfilmerna som just nu går på bio är Dunkirk - en film som handlar om Andra världskriget. En av veteranerna som var med och överlevde det hemska var nyligen och såg filmen, och kände att det var precis som att han var på plats igen. Här berättar han om sin upplevelse och säger ett par väl valda ord - "We can fly to the moon, But we still do stupid things".


Läs vidare och kommentera:
http://tjock.se/sinnet/art/368349/krigsveteran_som_var_dr_har_se/


]]>
Tue, 25 Jul 2017 14:00:00 +0200 http://tjock.se/sinnet/art/368349/krigsveteran_som_var_dr_har_se/?from=rss
<![CDATA[Vi kommer få vänta ett tag till på Avengers: Infinity War-trailer]]> http://feber.se/film/art/368346/vi_kommer_f_vnta_ett_tag_till_/?rss=true http://feber.se/film/art/368346/vi_kommer_f_vnta_ett_tag_till_/#comments Trots hutlösa läckorEn trailer för Avengers: Infinity War visades för publiken i Hall H under Comic Con givetvis var det några besökare som lyckades filma trailern med sina telefoner och har slängt upp videorna på nätet. Trailern i fråga var inte helt färdig och Russo-bröderna behöver plita lite mer med den innan den visas för allmänheten.

Joe Russo berättade detta för Cinema Blend:
So we are taking our time and working on that footage because, as you can imagine, the levels of visual effects in these movies are unprecedented and there are certain things in this footage at Comic-Con that works specifically for a Comic-Con audience. But when we go wide, to a wide audience, we have to make sure that footage works for a wide audience.

Förra året läckte en hel del trailers på nätet från Comic Con men filmbolagen var snabba på pucken och publicerade tralierna så att allmänheten kunde skåda. Detta lär alltså inte ske med Avengers: Infinity War.

Avengers: Infinity War har premiär 4 maj. Vill ni se den ofärdiga trailern för filmen i vidrigt dålig kvalitet så kan ni göra en snabb sökning på Google.
www.polygon.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/film/art/368346/vi_kommer_f_vnta_ett_tag_till_/


]]>
Tue, 25 Jul 2017 14:00:00 +0200 http://feber.se/film/art/368346/vi_kommer_f_vnta_ett_tag_till_/?from=rss
<![CDATA[Nokia 8 presenteras 16 augusti]]> http://feber.se/mobil/art/368357/nokia_8_presenteras_16_augusti/?rss=true http://feber.se/mobil/art/368357/nokia_8_presenteras_16_augusti/#comments Dags för ordentligt flaggskepp!Nokia har under våren lanserat tre Android-telefoner, men de har varit i mellan- och budgetsegmentet och har helt ärligt varit rätt meh. Det har ryktats om att företaget har ett ess i rockärmen vid namn Nokia 8 och nu har Nokia börjat bjuda diverse medier in till ett event i London 16 augusti för att visa upp den kommande telefonen.

Nokia 8 väntas utrustas med en dubbel uppsättning kameror på baksidan med Carl Zeiss-optik. Utöver det ska telefonen ha en 5,3 tum stor display med QHD-upplösning, Snapdragon 835, 4 eller 6GB ram och 64GB lagring.

Om Nokia lyckas imponera med sitt nya flaggskepp får vi reda på om några veckor.


www.theverge.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/mobil/art/368357/nokia_8_presenteras_16_augusti/


]]>
Tue, 25 Jul 2017 13:30:00 +0200 http://feber.se/mobil/art/368357/nokia_8_presenteras_16_augusti/?from=rss
<![CDATA[En Landspeeder för den unga rymdgenerationen]]> http://tjock.se/garaget/art/368356/en_landspeeder_fr_den_unga_rym/?rss=true http://tjock.se/garaget/art/368356/en_landspeeder_fr_den_unga_rym/#comments Ett måste för Star Wars-fans

Barn i dag kanske inte har stenkoll på Star Wars och alla de episka filmerna som har producerats. Därför är det bra om föräldrarna utbildar och för rymdarvet vidare till nästa generation. Det kan man göra genom att titta på filmerna med sina barn, och genom att köpa en sån här till barnen - en kopia av Luke Skywalkers Landspeeder.

Tyvärr kan den lilla eldrivna saken inte flyga utan fuskar lite med hjul under, men det är ändå okej. Cockpiten har ett antal knappar som alla har samplade ljud från filmerna i sig och det finns både lågväxel och back. Komplettera med passande utstyrslar åt barnen och du har ett helhetskoncept som fungerar grymt i vilket villaområde som helst.

Landspeedern blir din för 500 dollar. Betydligt coolare än såna där plastiga Lamborghini-kopior.
landspeeder.radioflyer.com

Läs vidare och kommentera:
http://tjock.se/garaget/art/368356/en_landspeeder_fr_den_unga_rym/


]]>
Tue, 25 Jul 2017 13:00:00 +0200 http://tjock.se/garaget/art/368356/en_landspeeder_fr_den_unga_rym/?from=rss
<![CDATA[Burning Crusade-server till WOW nere efter någon timme]]> http://feber.se/spel/art/368345/burning_crusadeserver_till_wow/?rss=true http://feber.se/spel/art/368345/burning_crusadeserver_till_wow/#comments Blizzard jobbar snabbtGummy52 har under de senaste fyra åren med att koda en Legacy-server vid namn Felmyst till World of Warcraft som baserades på Burning Crusade-expansionen. Allting var färdigt och servern lanserades skarpt i fredags och tusentals spelare flockades till Felmyst. Servern hann dock bara vara live i drygt fem timmar innan Blizzards jurister gjorde hembesök hos Gummy52 med ett stycke cease and desist-brev i hand.

I brevet stod det bland annat att Gummy52 och Felmyst inkräktar på copyrightskyddat material och att servern tillåter spelare att spela utan med en legitim version av spelet eller WOW-prenumeration. Brevet avslutas med detta:
Our client's copyrights are extremely valuable and Blizzard takes this matter very seriously. As you can appreciate, your activity causes serious and irreparable injury to the value and integrity of our client's products and intellectual property.

Efter händelserna skrev Gummy52 ett inlägg på Reddit där han skrev att han betalade för servern helt själv för att undvika rättsliga åtgärder och att han hoppades att Felmyst-projektet skulle vara litet nog att hamna under Blizzards radar. Så blev alltså inte fallet.
www.reddit.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/spel/art/368345/burning_crusadeserver_till_wow/


]]>
Tue, 25 Jul 2017 13:00:00 +0200 http://feber.se/spel/art/368345/burning_crusadeserver_till_wow/?from=rss
<![CDATA[Microsoft kommer INTE att lägga ner MS Paint]]> http://feber.se/pc/art/368355/microsoft_kommer_inte_att_lgga/?rss=true http://feber.se/pc/art/368355/microsoft_kommer_inte_att_lgga/#comments Kommer gå att ladda ner från Windows StoreIgår kom det uppgifter om att Microsoft funderade på att skrota sitt klassiska ritprogram MS Paint som man lanserade för 32 år sedan. Det ledde till en hel del upprörda reaktioner från Paint-fans i sociala medier.

Detta uppmärksammande Microsoft och har därför skrivit ett blogginlägg där de ger lite mer information om MS Paints framtid. I blogginlägget skriver Microsoft att MS Paint inte kommer att försvinna helt och även om det kanske inte levereras med kommande versioner av Windows 10 så kommer det att finnas tillgängligt att ladda ner från Window Store.

Microsoft skriver inget om huruvida man tänker fortsätta att vidareutveckla MS Paint. Antagligen kommer man nog inte att göra det förutom att se till att programmet är kompatibelt med kommande Windows 10-versioner. I oktober förra året lanserade Microsoft ritprogrammet Paint 3D till Windows 10 och jag antar att Microsoft nu kommer att lägga sina resurser på att istället vidareutveckla detta.
blogs.windows.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/pc/art/368355/microsoft_kommer_inte_att_lgga/


]]>
Tue, 25 Jul 2017 12:30:00 +0200 http://feber.se/pc/art/368355/microsoft_kommer_inte_att_lgga/?from=rss
<![CDATA[Lego-frukost]]> http://tjock.se/strupen/art/368348/legofrukost/?rss=true http://tjock.se/strupen/art/368348/legofrukost/#comments Hårt bröd någon?Här har vi en snygg stop motion-film från BrickBrosProductions som visar hur det skulle se ut om allt på frukostbordet bestod av Lego. Tre dagar tog filmandet och det hela är sammansatt av 1 500 stycken bilder.


Läs vidare och kommentera:
http://tjock.se/strupen/art/368348/legofrukost/


]]>
Tue, 25 Jul 2017 12:00:00 +0200 http://tjock.se/strupen/art/368348/legofrukost/?from=rss
<![CDATA[Overcooked kommer till Nintendo Switch i veckan]]> http://feber.se/spel/art/368344/overcooked_kommer_till_nintend/?rss=true http://feber.se/spel/art/368344/overcooked_kommer_till_nintend/#comments Laga mat med nära och käraOvercooked släpptes i höstas till Xbox One, Playstation 4 och PC och mottogs väl av både spelare och kritiker då det var ett underhållande och lättsamt lir du kunde spela med vänner i soffa. I våras meddelade utvecklarna att de jobbar på en version av spelet till Nintendo Switch och innan veckans slut kommer ni kunna lira det på Nintendos nya konsol.

Overcooked: Special Edition, som spelet kommer heta i Nintendos eShop, innehåller grundspelet samt samtliga DLC. Detta betyder att upp mot fyra spelare kan laga mat på över 50 olika banor och varje spelare har möjlighet att välja mellan 22 olika kockar.

Overcooked: Special Edition kommer kosta 19.99 dollar.
www.polygon.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/spel/art/368344/overcooked_kommer_till_nintend/


]]>
Tue, 25 Jul 2017 12:00:00 +0200 http://feber.se/spel/art/368344/overcooked_kommer_till_nintend/?from=rss
<![CDATA[iOS 11 förhindrar att du kopplar upp dig mot risigt wifi]]> http://feber.se/ios/art/368350/ios_11_frhindrar_att_du_koppla/?rss=true http://feber.se/ios/art/368350/ios_11_frhindrar_att_du_koppla/#comments Så slipper man irritera sig på detIgår släppte Apple den fjärde betaversionen av kommande iOS 11 och en av de nya funktionerna är att iOS nu känner av om telefonen försöker koppla upp sig mot wifi som har en skakig eller ingen koppling till internet.

Tidigare har iOS kopplat upp sig mot kända wifi-nätverk oavsett om dessa har bra eller dålig koppling mot internet. Det kan leda till att man till exempel kopplas upp till ett risigt wifi-nätverk på flygplatser eller andra publika platser när man hellre hade föredragit att stanna kvar på mobilnätet.

Det här är en givetvis en välkommen funktion och man undrar lite varför inte den har funnits sedan tidigare.
www.cultofmac.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/ios/art/368350/ios_11_frhindrar_att_du_koppla/


]]>
Tue, 25 Jul 2017 11:30:00 +0200 http://feber.se/ios/art/368350/ios_11_frhindrar_att_du_koppla/?from=rss
<![CDATA[Video på Samsung Galaxy S8 Active läcker]]> http://feber.se/mobil/art/368343/video_p_samsung_galaxy_s8_acti/?rss=true http://feber.se/mobil/art/368343/video_p_samsung_galaxy_s8_acti/#comments Ser inte helt bedrövlig ut den här gångenEn video har dykt upp på nätet som visar en kommande enhet från Samsung. Mer specifikt handlar det om Galaxy S8 Active som ska vara mer hållbar och tålig än den vanliga S8. Tidigare Active-versioner har inte precis varit några designmässiga mästerverk och sett rätt bedrövliga ut. Den nya videon som ni ser ovan visar att S8 Active faktiskt ser relativt trevlig ut.

Den största skillnaden, bortsett från det nya stabila höljet, är att S8 Active inte kör någon Infinity Display utan är utrustad med en vanlig platt skärm.

Utöver det kommer specsen i S8 Active vara identiska med sina S8-syskon, men ska utrustas med ett större batteri på 4000mAh, vilket är 1000 mer än S8 och 500 mer än S8+.

Samsung har ännu inte officiellt presenterat telefonen, men troligtvis kommer någon sorts presentation inom kort. Möjligtvis under IFA.

thenextweb.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/mobil/art/368343/video_p_samsung_galaxy_s8_acti/


]]>
Tue, 25 Jul 2017 11:00:00 +0200 http://feber.se/mobil/art/368343/video_p_samsung_galaxy_s8_acti/?from=rss
<![CDATA[Michael Phelps tävlar mot datoranimerad vithaj]]> http://tjock.se/kroppen/art/368347/michael_phelps_tvlar_mot_dator/?rss=true http://tjock.se/kroppen/art/368347/michael_phelps_tvlar_mot_dator/#comments Vem är snabbast på 100 meter?Simmaren Michael Phelps har ett helt gäng med medaljer för sina bedrifter och är riktigt snabb i vattnet. För att visa exakt hur snabb han är satte man honom i en tävling mot en vithaj. Djuret var dock gjort i datorn men med riktiga data för hur fort en sådan simmar. Här får vi se de två tävla om vem som är snabbast på 100 meter.


Läs vidare och kommentera:
http://tjock.se/kroppen/art/368347/michael_phelps_tvlar_mot_dator/


]]>
Tue, 25 Jul 2017 10:30:00 +0200 http://tjock.se/kroppen/art/368347/michael_phelps_tvlar_mot_dator/?from=rss
<![CDATA[Mercedes hoppar på Formel E]]> http://feber.se/bil/art/368342/mercedes_hoppar_p_formel_e/?rss=true http://feber.se/bil/art/368342/mercedes_hoppar_p_formel_e/#comments Och hoppar av DTMMercedes-Benz har bekräftat att man kommer att lämna den tyska DTM-ligan nästa år för att istället satsa på elbilar i Formula E under säsongen 2019/2020.

Egentligen var tanken att Mercedes skulle delta redan i Formel E:s femte säsong 2018/2019 men nu flyttar man alltså fram det ett år till den sjätte säsongen. Mercedes motorsports-chef Toto Wolff säger i en kommentar:
"In motorsport like in every other area, we want to be the benchmark in the premium segment and to explore innovative new projects. The combination of Formula 1 and Formula E delivers that.
Electrification is happening in the road car world and Formula E offers manufacturers an interesting platform to bring this technology to a new audience - and to do so with a completely new kind of racing, different to any other series."

Mercedes hoppade på DTM-ligan 1988 och vann sin första titel 1992. Att man nu lämnar DTM kommenterar Wolff med:
"Our years in the DTM will always be held high as a major chapter in the motorsport history of Mercedes.
Although leaving is tough for all of us, we will be doing everything during this season and next to make sure we win as many DTM titles as possible before we go. We owe that to our fans and to ourselves."

www.motorsport.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/bil/art/368342/mercedes_hoppar_p_formel_e/


]]>
Tue, 25 Jul 2017 10:30:00 +0200 http://feber.se/bil/art/368342/mercedes_hoppar_p_formel_e/?from=rss