http:// Feber.se - din guide till det mesta sv Thu, 18 Jan 2018 12:33:06 GMT Feber CMS roger@feber.se (Roger Aberg) webmaster@feber.se (Feber Webmaster) 2014 Bonnier Tidskrifter. All rights reserved. <![CDATA[VISA kommer inte att hantera bitcoins]]> http://feber.se/internet/art/376695/visa_kommer_inte_att_hantera_b/?rss=true http://feber.se/internet/art/376695/visa_kommer_inte_att_hantera_b/#comments Tycker inte att det är något man betalar med - just nuBitcoin och andra kryptovalutor har ju varit på tapeten rejält på senaste tiden och tyckare tycker en massa saker om dess existens. Nu går VDn Alfred Kelly för VISA ut och säger att man inte kommer att hantera bitcoin eftersom man helt enkelt inte tycker att det är något man betalar med.

- I don't view it as payment system player. My take is that bitcoin is much more today a commodity that somebody could invest in; and honestly, somewhat of a speculative commodity, sa han under National Retail Federation-konferensen.

Grundtanken med bitcoin har ju varit att det ska vara en decentraliserad valuta som inte är beroende av stater och regeringar. Men ställen där man faktiskt kan handla saker för bitcoins är än då länge extremt sällsynt och oftast mer ett PR-trick än något som faktiskt används.

Alfred Kelly pratar om bitcoin 2.30 in i videon ovan.
www.cnbc.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/internet/art/376695/visa_kommer_inte_att_hantera_b/


]]>
Thu, 18 Jan 2018 12:30:00 +0200 http://feber.se/internet/art/376695/visa_kommer_inte_att_hantera_b/?from=rss
<![CDATA[McLaren kommer inte att bygga en SUV]]> http://feber.se/bil/art/376694/mclaren_kommer_inte_att_bygga_/?rss=true http://feber.se/bil/art/376694/mclaren_kommer_inte_att_bygga_/#comments Tack för detMånga biltillverkare verkar känna att de måste ha en SUV i modellfloran för att kunna överleva, och tyvärr kanske det också stämmer. Lamborghini har fallit i fällan och Ferrari är snart där också. McLaren står dock på sig och hävdar bestämt att de inte kommer att släppa något liknande. Så sa Ferrari i och för sig för två år sedan också...

McLarens chefsdesigner Dan Parry-Williams säger följande:

"I'm not the first person to point out an SUV is neither particularly sporty or utilitarian. Crossovers don't fit the company's philosophy of "everything for a reason" unless "the reason is to clutter up the streets."
www.topgear.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/bil/art/376694/mclaren_kommer_inte_att_bygga_/


]]>
Thu, 18 Jan 2018 12:15:00 +0200 http://feber.se/bil/art/376694/mclaren_kommer_inte_att_bygga_/?from=rss
<![CDATA[Max umamiburgare kommer tillbaka]]> http://tjock.se/strupen/art/376680/max_umamiburgare_kommer_tillba/?rss=true http://tjock.se/strupen/art/376680/max_umamiburgare_kommer_tillba/#comments Nu även med kycklingGrand Deluxe Umami var en populär burgare Max körde ett tag och från och med idag fram till den 15 mars finns den på menyn igen. Denna omgången kommer den förutom med kött eller halloumi även med kyckling.

I burgaren hittar vi något av ovanstående protein blandat med umamidressing, picklad rödlök, bacon och emmentalerost i ett briochebröd. Till detta kan man även få Umami Fries.

Ytterligare en sak man börjar sälja idag är Lyxshake med smak av päron som senast fanns 2015. Denna ska dock finnas ända fram till den 16 maj.

Läs vidare och kommentera:
http://tjock.se/strupen/art/376680/max_umamiburgare_kommer_tillba/


]]>
Thu, 18 Jan 2018 12:00:00 +0200 http://tjock.se/strupen/art/376680/max_umamiburgare_kommer_tillba/?from=rss
<![CDATA[Dontnod drar igång dokumentärserie för Vampyr]]> http://feber.se/spel/art/376696/dontnod_drar_igng_dokumentrser/?rss=true http://feber.se/spel/art/376696/dontnod_drar_igng_dokumentrser/#comments Första delen handlar om monsterDontnod jobbar för tillfället på spelet Vampyr som kommer släppas någon gång under första halvan av 2018 till Playstation 4, Xbox One och PC. Spelet ser riktigt lovande ut och undertecknad är rätt sugen att sätta tänderna i det. För att stilla hungern har Dontnod dragit igång en dokumentärserie där vi får hänga med under utvecklingen av spelet och det första avsnittet har släppts och i det får vi se hur gänget jobbat med monster.


Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/spel/art/376696/dontnod_drar_igng_dokumentrser/


]]>
Thu, 18 Jan 2018 11:59:00 +0200 http://feber.se/spel/art/376696/dontnod_drar_igng_dokumentrser/?from=rss
<![CDATA[Husqvarnas nya robotgräsklippare har virtuellt stöldskydd]]> http://feber.se/pryl/art/376689/husqvarnas_nya_robotgrsklippar/?rss=true http://feber.se/pryl/art/376689/husqvarnas_nya_robotgrsklippar/#comments Kan även styras från telefonenPå många ställen runt om i landet ligger det snö på backen men alla vet att det (förhoppningsvis) återigen kommer att komma en vår och en sommar. En sak man gör då är att klippa gräset. Har man dock en robotgräsklippare gör den jobbet åt en. Nu presenterar Husqvarna sin senaste modell Automower 315X och det finurliga med den är att den har ett virtuellt stöldskydd.

Klipparen är uppkopplad till molnlösningen Automower Connect och via detta kan du styra, konfigurera och säkra den direkt i telefonen. En GPS-tracker ser till att du hela tiden kan hålla koll på var den befinner sig, oavsett var du är någonstans. Du kan även från solstolen på stranden exempelvis välja om den ska starta eller justera klipphöjden något för att mattan ska vara perfekt när du väl kommer hem igen. Du kan också i appen lägga in olika klipptider och göra klippscheman. Maskinen klarar gräsmattor upp till 1 600 kvadratmeter och sluttningar på max 40 procents lutning.

Priset är satt till 22.900 kronor och lansering sker i mars.www.husqvarna.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/pryl/art/376689/husqvarnas_nya_robotgrsklippar/


]]>
Thu, 18 Jan 2018 11:30:00 +0200 http://feber.se/pryl/art/376689/husqvarnas_nya_robotgrsklippar/?from=rss
<![CDATA[Blu-ray-versionen av Justice League har bara en extrascen]]> http://feber.se/film/art/376693/blurayversionen_av_justice_lea/?rss=true http://feber.se/film/art/376693/blurayversionen_av_justice_lea/#comments Det blir ingen Zack Snyder-editionHängivna DC-fans var inte riktigt nöjda med bioversionen av Justice League som slutfördes av Joss Whedon och har bönat och bett om en ny versionen av filmen som klippts av originalregissören Zack Snyder. Även om hoppets låga brinner så kommer det troligtvis aldrig släppas någon sådan version. Det har nu blivit känt att vi heller inte kommer få någon förlängd version av filmen.

Enligt produktsidan för blu-ray-versionen av filmen på Walmart kommer vi endast få en extrascen från filmen som inte var med i bioversionen, vilket inte lär stilla hungern hos DC-fansen.

Justice League kommer släppas digitalt i februari och väntas komma i fysiskt format i mars.
www.slashfilm.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/film/art/376693/blurayversionen_av_justice_lea/


]]>
Thu, 18 Jan 2018 11:15:00 +0200 http://feber.se/film/art/376693/blurayversionen_av_justice_lea/?from=rss
<![CDATA[Churreria har öppnat i Stockholm]]> http://tjock.se/strupen/art/376692/churreria_har_ppnat_i_stockhol/?rss=true http://tjock.se/strupen/art/376692/churreria_har_ppnat_i_stockhol/#comments Frossa loss bland ChurrosChurros är ett spanskt bakverk bestående av friterad deg. De brukar komma i olika former och oftast strör man socker på och sedan doppar man loss i typ Nutella. Väldigt ohälsosamt såklart, men rätt så gott. Nu öppnar det en Churreria i Stockholm och där går man all in på att servera bakverket i olika konstellationer. Man kan få vanliga churros, churritos eller churrobites och dessa kan man sedan dippa i choklad, dulche du leche eller Nutella.

Stället heter Churro House och det ligger på Tegnérgatan 18 i Stockholm. Öppet har man från tisdag till söndag klockan 12-20.
alltomstockholm.se

Läs vidare och kommentera:
http://tjock.se/strupen/art/376692/churreria_har_ppnat_i_stockhol/


]]>
Thu, 18 Jan 2018 11:00:00 +0200 http://tjock.se/strupen/art/376692/churreria_har_ppnat_i_stockhol/?from=rss
<![CDATA[Nu kan du titta på Facebook-videor live med dina vänner]]> http://feber.se/internet/art/376691/nu_kan_du_titta_p_facebookvide/?rss=true http://feber.se/internet/art/376691/nu_kan_du_titta_p_facebookvide/#comments Facebook börjar testa Watch PartyAtt tagga vänner på Facebook-videor är lite 2017. I år handlar det om att uppleva saker tillsammans. Därför har Facebook börjat testa funktionen Watch Party som låter dig upp videor i grupper där gruppmedlemmarna kan, likt live-videor, kommentera och reagera på videon i realtid. Anledningen till detta tillskott är att live-videor skapar sex gånger mer engagemang än vanliga videor. Och engagemang gör ju alltid livet lite roligare.

Funktionen har blivit tillgänglig i vissa Facebook-grupper och det är för tillfället oklart om, eller när, funktionen rullar ut för samtliga användare.
www.facebook.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/internet/art/376691/nu_kan_du_titta_p_facebookvide/


]]>
Thu, 18 Jan 2018 11:00:00 +0200 http://feber.se/internet/art/376691/nu_kan_du_titta_p_facebookvide/?from=rss
<![CDATA[Jayco visar en ny rullande villa]]> http://feber.se/fordon/art/376688/jayco_visar_en_ny_rullande_vil/?rss=true http://feber.se/fordon/art/376688/jayco_visar_en_ny_rullande_vil/#comments Husbilen Embark har allt du behöver

Det finns husbilar och så finns det husbilar. Jayco har ett par olika att erbjuda och den senaste kallar man för Embark. Det är egentligen en husbuss och i princip en liten villa på hjul. Här finns allt du kan tänkas behöva på din roadtrip som exempelvis en 50 tum stor LED-TV i vardagsrummet och en 32 tum stor TV i sovrummet - för titta på TV är det man gör när man är ute på campingtur. Och just det - det finns även en TV på 39 tum på utsidan (!) av bilen för när du vill ha lite miljöombyte.

Det finns såklart ett fullutrustat kök med kyl, frys, mikro, ugn och spishäll. Sovrummet har en stor dubbelsäng och en ordentlig garderob, och när kläderna är smutsiga finns det givetvis en tvättmaskin och en torktumlare för att ta hand om dessa. Är du själv smutsig tar du bara en svängom i duschen som också den ska vara väl tilltagen. Belysningen på insidan styr du via en pekskärm på väggen, där styr du även andra saker som värme och musik. På tillvalslistan finns bland annat en öppen spis, biografstolar för när det är dags att titta på film (igen) och ett centraldammsugarsystem. Interiören är typiskt amerikanskt designad men betalar du bara kan du få den precis som du själv vill ha den. Och lite kanske man vill ändra eftersom det vi ser här ser ut att komma från ett billigt 80-talsmotell.

Bilen bygger på ett helt nytt Spartan K1-chassi och drivs framåt av en Cummins-diesel på 360 hästar. Priset börjar på 290 000 dollar och kan som väntat bli väldigt mycket högre.www.jayco.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/fordon/art/376688/jayco_visar_en_ny_rullande_vil/


]]>
Thu, 18 Jan 2018 10:45:00 +0200 http://feber.se/fordon/art/376688/jayco_visar_en_ny_rullande_vil/?from=rss
<![CDATA[Monster Hunter: World-version av PS4 släpps globalt]]> http://feber.se/spel/art/376687/monster_hunter_worldversion_av/?rss=true http://feber.se/spel/art/376687/monster_hunter_worldversion_av/#comments Visa världen att du är en sann monsterjägare26 januari kommer Monster Hunter: World att släppas till Playstation 4 och Xbox One. Folk som är sugna på PS4-versionen har inte bara möjlighet att lägga vantarna på spelet, utan även en exklusiv version av Playstation 4 Pro med lite Monster Hunter World-motiv. Utöver konsolen följer det även med en DualShock 4 med Monster Hunter-motiv samt lite spelkoder för unika föremål i spelet samt ett tema till PS4.

Vad priset kommer ligga på är för tillfället okänt, men det kan sträcka sig upp till runt 5.000 kronor för hela paketet.blog.eu.playstation.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/spel/art/376687/monster_hunter_worldversion_av/


]]>
Thu, 18 Jan 2018 10:30:00 +0200 http://feber.se/spel/art/376687/monster_hunter_worldversion_av/?from=rss
<![CDATA[Chromecast-enheter kan sänka nätverket]]> http://feber.se/pryl/art/376685/chromecastenheter_kan_snka_ntv/?rss=true http://feber.se/pryl/art/376685/chromecastenheter_kan_snka_ntv/#comments Google kommer leverera patch idagDen senaste tiden har det rapporterats om att användare har förlorat wifi-uppkoppling på grund av Google-enheter med Cast-funktion. Google har meddelat att de är medvetna om problemet och kommer släppa en uppdatering under dagen via en Google Play Service. Så har du upplevt wifi-strul den senaste tiden så kommer problemet lösas under dagen.

Enligt Google är skurken en bugg i Android-telefoner gör att väldigt mycket nätverkstrafik, som antingen har segat ner hela nätverket rejält eller i vissa fall sänkt nätverket helt beroende på vilken router som används.
support.google.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/pryl/art/376685/chromecastenheter_kan_snka_ntv/


]]>
Thu, 18 Jan 2018 10:15:00 +0200 http://feber.se/pryl/art/376685/chromecastenheter_kan_snka_ntv/?from=rss
<![CDATA[Youtube börjar plocka ner Tide Pod Challenge-videor]]> http://feber.se/internet/art/376684/youtube_brjar_plocka_ner_tide_/?rss=true http://feber.se/internet/art/376684/youtube_brjar_plocka_ner_tide_/#comments Pro-tip: Var inte en idiot

Den senaste tiden har Tide Pod Challenge spridit sig som en löpeld på internet. Utmaningen går ut på att äta tvättmedelskapslar, spela in video när man gör det och sedan lägga ut skiten på Youtube. Trenden har lett till att flertalet har förgiftats i USA och enligt Time har 39 fall rapporterats hittills i år.

Nu har Youtube äntligen bestämt sig för att sätta ner foten på Tide Pod-videor. Youtube menar att utmaningsvideorna bryter mot videotjänstens community-regler, mer specifikt säger Youtube detta:
YouTube’s Community Guidelines prohibit content that’s intended to encourage dangerous activities that have an inherent risk of physical harm. We work to quickly remove flagged videos that violate our policies.

Vi får se hur lång tid det tar innan nästa idiottrend dyker upp.

Bonusvideo nedan.
www.theverge.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/internet/art/376684/youtube_brjar_plocka_ner_tide_/


]]>
Thu, 18 Jan 2018 10:00:00 +0200 http://feber.se/internet/art/376684/youtube_brjar_plocka_ner_tide_/?from=rss
<![CDATA[Colgate börjar sälja tandborste med AI]]> http://feber.se/pryl/art/376686/colgate_brjar_slja_tandborste_/?rss=true http://feber.se/pryl/art/376686/colgate_brjar_slja_tandborste_/#comments Bygger karta över din munJag har provat en tandborste med blåtand tidigare och det är en sjukt värdelös produkt. Allt den gör är att hålla koll på när man borstat tänderna och hur länge och det vet jag liksom ändå.

Colgate gör ett nytt försök inom kategorin men de säger också att tandborsten har AI. Tandborsten lär sig hur din mun ser ut och hur du borstar och kan utifrån det ge dig lite tips.

Tandborsten är inte utvecklad av Colgate själva utan av Kolibree. För att få allt att funka måste man, så klart, ladda ner en app till sin telefon. Det ska fungera att använda en enhet för hela familjen.
www.colgate.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/pryl/art/376686/colgate_brjar_slja_tandborste_/


]]>
Thu, 18 Jan 2018 09:55:00 +0200 http://feber.se/pryl/art/376686/colgate_brjar_slja_tandborste_/?from=rss
<![CDATA[Den här kaffekoppen håller din dryck varm]]> http://feber.se/pryl/art/376682/den_hr_kaffekoppen_hller_din_d/?rss=true http://feber.se/pryl/art/376682/den_hr_kaffekoppen_hller_din_d/#comments Är den värd 80 dollar?Starbucks säljer en kaffekopp som kan hålla drycken varm åt dig. Den kan även kan paras ihop med din smarta telefon och exempelvis visa temperaturen på det du har hällt i den. Koppen kostar 80 dollar och Dave Lee har testat den för att se om den är något att ha. Vill du köpa en själv finns den på länken nedan.
ember.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/pryl/art/376682/den_hr_kaffekoppen_hller_din_d/


]]>
Thu, 18 Jan 2018 09:45:00 +0200 http://feber.se/pryl/art/376682/den_hr_kaffekoppen_hller_din_d/?from=rss
<![CDATA[Stockholmare bäst på att använda digitala vårdtjänster]]> http://feber.se/internet/art/376683/stockholmare_bst_p_att_anvnda_/?rss=true http://feber.se/internet/art/376683/stockholmare_bst_p_att_anvnda_/#comments Slipper ge sig ut på stanDigitala vårdtjänster som Kry och Min Doktor är ju oerhört smidiga, man slipper lägga en förmiddag och släpa sig till vårdcentralen för att få ett svar som man typ redan visste om. Man skulle kanske kunna tro att de digitala vårdcentralerna var något som skulle vara extra bra för de i glesbygden, de som har långt till närmsta vårdcentral. Men istället är det rika kommuner runt Stockholm som toppar listan över de som använder de digitala vårdcentralerna.

I topp på listan hittar vi Vaxholm, Tyresö, Lidingö, Sundbyberg, Stockholm, Nacka och så vidare. I dessa kommuner har man mellan 30 och 38 besök per 1000 invånare. Tittar man i botten på listan hittar man Sorsele, Åsele, Övertorneå och Laxå.

Kanske är det så att tillgängligheten inte är de digitala vårdcentralernas bästa funktion, utan att det helt enkelt inte tar tid. Stressade stockholmare slipper röra på sig helt enkelt.

– Har man valt att bosätta sig två tre mil från allting vet man att man måste planera. Servicen är inte tillgänglig dygnet runt. Har man sjuka barn att släpa med på pendeltåget eller tunnelbanan i rusningstrafik är det inte så lätt. Att slänga in barnen i bilen är heller inget man längtar efter i storstaden, säger Jonatan Vincent, controller i Region Jönköpings län till Dagens Medicin.

Antalet besök till de digitala vårdcentralerna ökar kraftigt, upp 500 procent på ett år.
www.dagensmedicin.se

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/internet/art/376683/stockholmare_bst_p_att_anvnda_/


]]>
Thu, 18 Jan 2018 09:24:00 +0200 http://feber.se/internet/art/376683/stockholmare_bst_p_att_anvnda_/?from=rss
<![CDATA[Mick visar upp sin kompressormatade CB]]> http://tjock.se/garaget/art/376657/mick_visar_upp_sin_kompressorm/?rss=true http://tjock.se/garaget/art/376657/mick_visar_upp_sin_kompressorm/#comments Har ägt den sedan ny1975 köpte Mick Page en flång ny Honda CB750. Han bestämde sig för att sälja den när den inte fungerade längre, men den slutade aldrig att gå så han behöll den. De senaste åren har han byggt om den till en vass caféracer med kompressor.
www.ridejournal.com.au

Läs vidare och kommentera:
http://tjock.se/garaget/art/376657/mick_visar_upp_sin_kompressorm/


]]>
Thu, 18 Jan 2018 09:00:00 +0200 http://tjock.se/garaget/art/376657/mick_visar_upp_sin_kompressorm/?from=rss
<![CDATA[Första bilden på nya Skoda Fabia]]> http://feber.se/bil/art/376681/frsta_bilden_p_nya_skoda_fabia/?rss=true http://feber.se/bil/art/376681/frsta_bilden_p_nya_skoda_fabia/#comments Har premiär i marsDen 8 mars öppnar bilmässan i Genève och där kommer Skoda att ställa ut nya Fabia. Den har fått ny design och ska ha blivit både smartare och säkrare. Nu får vi en första skiss på hur den ser ut. Bilen får bland annat LED-strålkastare och för första gången även LED i bakljusen. Mer information lär vi få ju närmare mässan vi kommer.


Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/bil/art/376681/frsta_bilden_p_nya_skoda_fabia/


]]>
Thu, 18 Jan 2018 08:45:00 +0200 http://feber.se/bil/art/376681/frsta_bilden_p_nya_skoda_fabia/?from=rss
<![CDATA[Snart får du bestämma själv om din iPhone ska bli långsammare]]> http://feber.se/mobil/art/376679/snart_fr_du_bestmma_sjlv_om_di/?rss=true http://feber.se/mobil/art/376679/snart_fr_du_bestmma_sjlv_om_di/#comments Bestämma själv är fintIngen kan väl ha missat att Apple gjorde bort sig lite i slutet av förra året då man medvetet gjorde vissa iPhones långsammare. Anledningen var att när batterierna blev sämre riskerade de att strula när telefonen fick hög belastning. Man hade helt enkelt byggt en hårdvara som från start drog ut maximalt från hårdvaran och när det inte längre gick, på grund av dålig strömförsörjning från batteriet, släppte man en fix som drog ner telefonens prestanda.

Ur ett ingenjörs perspektiv möjligen rätt beslut, man gör så mycket man kan med det man har. Problemet var att Apple inte sa något, man sa bara att man löst problemet med att telefoner stängde av sig då och då. Man sa inte hur, att fixen i allra högsta grad påverkade användarna och att fixen var en nödlösning. Framförallt lät man inte användarna bestämma över sin egen telefon, men nu ska det bli ändring på det.

“We will tell somebody, ‘We’re reducing your performance by some amount in order to not have an unexpected restart.’ And if you don’t want it, you can turn it off. Now we don’t recommend it, because we think that people’s iPhones are really import to them, and you can never tell when something is so urgent.”

Förutom detta så kommer man även att vara transparentare med hur användarens batteri i telefonen mår.
9to5mac.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/mobil/art/376679/snart_fr_du_bestmma_sjlv_om_di/


]]>
Thu, 18 Jan 2018 08:45:00 +0200 http://feber.se/mobil/art/376679/snart_fr_du_bestmma_sjlv_om_di/?from=rss
<![CDATA[Nintendo presenterar Labo]]> http://feber.se/spel/art/376678/nintendo_presenterar_labo/?rss=true http://feber.se/spel/art/376678/nintendo_presenterar_labo/#comments Typ Google Cardboard Deluxe

Nintendo har teasat att det kommer dyka upp lite nyheter under kvällskvisten och nu har gänget visat upp Nintendo Labo. Labo är en ny familj produkter från Nintendo som ska lägga till en extra dimension för Switch-användare och detta kommer ske med diverse kartongbyggen som du får vika ihop själv. Kartongbyggena kan vara allt från fiskespön till robotar. Varje Labo-kit kommer med kartongkartor med diverse former som du får peta ut och sätta ihop samt ett spelkort som du petar i Switch-konsolen för att kunna utnyttja dina kartongbyggnationer

Nintendo Labo kommer släppas 20 april. Det kommer finnas två olika kit till en början. Variety Kit innehåller fem olika spel och leksakskontroller som du får bygga själv med kartongbitarna. Robot Kit ger dig tillgång till en kartongrobot. Variety Kit kommer kosta 69.99 dollar och Robot-kitet kommer kosta 79.99 dollar.

Ovan ser ni en första titt på kitet.


www.theverge.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/spel/art/376678/nintendo_presenterar_labo/


]]>
Wed, 17 Jan 2018 23:20:00 +0200 http://feber.se/spel/art/376678/nintendo_presenterar_labo/?from=rss
<![CDATA[Hasselblads nya H6D-400c MS är ett monster]]> http://feber.se/pryl/art/376677/hasselblads_nya_h6d400c_ms_r_e/?rss=true http://feber.se/pryl/art/376677/hasselblads_nya_h6d400c_ms_r_e/#comments Varje bild väger 2,4 GB!

Hasselblad är inte kända för att göra mediokra saker, men det här är något i hästväg. Deras nya kamera heter H6D-400c MS där MS står för Multi-Shot. Tanken är att istället för en bild fångad av bakstycket på 100 megapixlar tar man sex stycken och lägger ihop dem till en bild som blir en 400 megapixelsbild med upplösningen 23200x17400 pixlar.

Wow.

Varje bild som tas på detta sätt väger in på 2,4 GB och man måste koppla kameran till en dator för att få det att fungera. Man behöver inte ta bilderna i 6-stegsprocessen utan kan också välja 4 eller 1 stege, beroende på vad man behöver.Skillnaden kan ni se här ovan. Till vänster har vi 1 steg med 400% inzoomning, i mitten har vi 4 steg med 400% inzoomning och till höger har vi 6 steg med 200% inzoomning.

Smakar det så kostar det. Prislappen ligger på 40.000 euro men man kan hyra för 400 euro per dag.
www.hasselblad.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/pryl/art/376677/hasselblads_nya_h6d400c_ms_r_e/


]]>
Wed, 17 Jan 2018 22:55:00 +0200 http://feber.se/pryl/art/376677/hasselblads_nya_h6d400c_ms_r_e/?from=rss
<![CDATA[Rowan Atkinson auktionerar ut två godingar]]> http://feber.se/bil/art/376676/rowan_atkinson_auktionerar_ut_/?rss=true http://feber.se/bil/art/376676/rowan_atkinson_auktionerar_ut_/#comments Mercedes-Benz 500E och Lancia Thema 8.32Rowan Atkinson är väl kanske mest för att ratta Mini, men han ska privat köra en McLaren F1. Eller ha en i alla fall. Han har även andra godingar och nu ska han auktionera bort två av den.

Den första är en Mercedes-Benz 500E, en klassisk Merca som faktiskt gjordes i samarbete med Porsche. Man skeppade bilen mellan fabrikerna och den tog 18 dagar att få färdig. Den hade en V8:a på 322 hästar, gjorde 0-100 på 6,1 sekunder och toppade på 260 km/h. Grymma siffror i början av 90-talet.

Den andra är en Lancia Thema 8.32. Ser kanske inte mycket ut för världen men har faktiskt lite svenskt blod i sig. Lancia Thema, Alfa Romeo 164 och Saab 9000 var kusiner. Men det var ingen trött motor under huven, istället hittar vi där en V8:a skapad av Ferrari. Motorn sattes ihop av Ducati men själva blocken gjordes i Maranello.www.silverstoneauctions.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/bil/art/376676/rowan_atkinson_auktionerar_ut_/


]]>
Wed, 17 Jan 2018 22:29:00 +0200 http://feber.se/bil/art/376676/rowan_atkinson_auktionerar_ut_/?from=rss
<![CDATA[130 år av National Geographic-omslag på två minuter]]> http://feber.se/video/art/376675/130_r_av_national_geographicom/?rss=true http://feber.se/video/art/376675/130_r_av_national_geographicom/#comments Snabb historiaNational Geographic är en tidning med historia, man har kommit ut sedan 1888. Här får vi se alla deras omslag.


Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/video/art/376675/130_r_av_national_geographicom/


]]>
Wed, 17 Jan 2018 22:00:00 +0200 http://feber.se/video/art/376675/130_r_av_national_geographicom/?from=rss
<![CDATA[Trailer för Becoming Jessica Nigri]]> http://feber.se/film/art/376674/trailer_fr_becoming_jessica_ni/?rss=true http://feber.se/film/art/376674/trailer_fr_becoming_jessica_ni/#comments Om cosplayaren, håll i hatten nu, Jessica NigriRooster Teeth har släppt en trailer för Becoming Jessica Nigri där vi får lära känna den omåttligt begåvade cosplayaren Jessica Nigri samt höra om hennes uppväxt och hur cosplayandet blev en del av hennes liv.

Becoming Jessica Nigri går att ses på Rooster Teeths streamingtjänst och länk till den hittar ni här nere till vänster.
roosterteeth.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/film/art/376674/trailer_fr_becoming_jessica_ni/


]]>
Wed, 17 Jan 2018 21:35:00 +0200 http://feber.se/film/art/376674/trailer_fr_becoming_jessica_ni/?from=rss
<![CDATA[Trailer för Suicide Squad: Hell to Pay]]> http://feber.se/film/art/376673/trailer_fr_suicide_squad_hell_/?rss=true http://feber.se/film/art/376673/trailer_fr_suicide_squad_hell_/#comments Ser bättre ut än den otecknade versionenEn trailer har släppts för den nya DC Animation-filmen Suicide Squad: Hell to Pay där vi får möta Suicide Squad, som den här gången består av Harley Quinn, Deadshot, Captain Boomerang, Killer Frost, Copperhead och Bronze Tiger, som får i uppdrag att stoppa den odödlige Vandal Savage.

Suicide Squad: Hell to Pay har premiär i vår.


Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/film/art/376673/trailer_fr_suicide_squad_hell_/


]]>
Wed, 17 Jan 2018 21:03:00 +0200 http://feber.se/film/art/376673/trailer_fr_suicide_squad_hell_/?from=rss
<![CDATA[Det här händer i veckans The Grand Tour]]> http://feber.se/film/art/376672/det_hr_hnder_i_veckans_the_gra/?rss=true http://feber.se/film/art/376672/det_hr_hnder_i_veckans_the_gra/#comments Avsnitt sju har premiär på fredagNy vecka - nytt avsnitt av The Grand Tour. Det kommer som vanligt på fredag och vad vi kan vänta oss ser vi här.


Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/film/art/376672/det_hr_hnder_i_veckans_the_gra/


]]>
Wed, 17 Jan 2018 20:30:00 +0200 http://feber.se/film/art/376672/det_hr_hnder_i_veckans_the_gra/?from=rss
<![CDATA[Snubbe skär macka på fel håll]]> http://feber.se/video/art/376671/snubbe_skr_macka_p_fel_hll/?rss=true http://feber.se/video/art/376671/snubbe_skr_macka_p_fel_hll/#comments Hur kan detta ens vara lagligt?Om man har en jättelång macka framför sig som ska skäras upp, inte tusan gör man det på detta viset heller?! Och var kommer den där kniven från? Barbie?


Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/video/art/376671/snubbe_skr_macka_p_fel_hll/


]]>
Wed, 17 Jan 2018 20:00:00 +0200 http://feber.se/video/art/376671/snubbe_skr_macka_p_fel_hll/?from=rss
<![CDATA[Huawei kommer visa upp nya telefoner på MWC]]> http://feber.se/mobil/art/376670/huawei_kommer_visa_upp_nya_tel/?rss=true http://feber.se/mobil/art/376670/huawei_kommer_visa_upp_nya_tel/#comments Dags för P11?Samsung kommer presentera nya S9 och S9+ under mobilmässan MWC i slutet av februari och med stor sannolikhet kommer även Sony presentera nya mobiltelefoner. Men dessa två företag kommer inte vara ensamma då Huawei meddelat att de kommer hålla en presskonferens 25 februari klockan 14:00 där deras nya mobiltelefoner kommer visas upp.

Enligt rykte kommer det handla om företaget nästa flaggskepp som kommer gå under namnet P11 och som kommer utrustas med en kameramodul på framsidan som ska kunna göra samma saker som Apples FaceID-kamera.

Vi får se om ryktet stämmer eller om Huawei bestämmer sig för att visa upp någonting helt annat 25 februari.
www.swedroid.se

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/mobil/art/376670/huawei_kommer_visa_upp_nya_tel/


]]>
Wed, 17 Jan 2018 19:30:00 +0200 http://feber.se/mobil/art/376670/huawei_kommer_visa_upp_nya_tel/?from=rss
<![CDATA[Fortnite: Battle Royale får uppdaterad karta]]> http://feber.se/spel/art/376669/fortnite_battle_royale_fr_uppd/?rss=true http://feber.se/spel/art/376669/fortnite_battle_royale_fr_uppd/#comments Fler ställen att dö på!Epic Games har meddelat att lite ändringar är på ingång i Fortnite: Battle Royale. Mer specifikt kommer kartan att göras om en aning och nya områden och miljöer kommer läggas till.

Den omdesignade kartan kommer bli tillgänglig i samband med Patch 2.2.0 som väntas släppas under morgondagen. Andra ändringar som kommer ske är att Scoped AR kommer förbättras, Friendly Fire kommer stängas av samt förbättrad framerate och laddningstider.

Den rätt långa listan med nyheter i Patch 2.2.0 hittar ni via länken här nere till vänster.
www.epicgames.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/spel/art/376669/fortnite_battle_royale_fr_uppd/


]]>
Wed, 17 Jan 2018 19:00:00 +0200 http://feber.se/spel/art/376669/fortnite_battle_royale_fr_uppd/?from=rss
<![CDATA[NerdWriter pratar om ljuddesign i filmer]]> http://feber.se/video/art/376668/nerdwriter_pratar_om_ljuddesig/?rss=true http://feber.se/video/art/376668/nerdwriter_pratar_om_ljuddesig/#comments Om hur vi ser med öronenNerdWriter1 har släppt en ny video och den här gången pratas det om ljuddesign i filmer och mer specifikt hur Steven Spielberg jobbade med ljud för att stärka den visuella upplevelsen.


Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/video/art/376668/nerdwriter_pratar_om_ljuddesig/


]]>
Wed, 17 Jan 2018 18:30:00 +0200 http://feber.se/video/art/376668/nerdwriter_pratar_om_ljuddesig/?from=rss
<![CDATA[Ryska TopCar tjockar till Lamborghini Urus]]> http://feber.se/bil/art/376666/ryska_topcar_tjockar_till_lamb/?rss=true http://feber.se/bil/art/376666/ryska_topcar_tjockar_till_lamb/#comments Snart på en gata i London?Den ryska stylingfirman TopCar har nu tagit fram ett kit till Lamborghinis nya modell Urus. Bilen ser rätt så aggressiv ut original men detta kit ska alltså öka på det ytterligare. Det man sätter på är ett nytt underbett i fronten, svarta skärmbreddare, fetare sidokjolar och en rejäl diffusor där bak. Det finns även två olika avgassystemsutseenden att välja mellan. Vill man kan TopCar även göra om hela insidan, inget görs dock med maskineriet.www.zero2turbo.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/bil/art/376666/ryska_topcar_tjockar_till_lamb/


]]>
Wed, 17 Jan 2018 18:00:00 +0200 http://feber.se/bil/art/376666/ryska_topcar_tjockar_till_lamb/?from=rss