http:// Feber.se - din guide till det mesta sv Mon, 20 Nov 2017 12:21:37 GMT Feber CMS roger@feber.se (Roger Aberg) webmaster@feber.se (Feber Webmaster) 2014 Bonnier Tidskrifter. All rights reserved. <![CDATA[Få koll på vad som händer i Riksdagen med Riksdapp]]> http://feber.se/mobil/art/374122/f_koll_p_vad_som_hnder_i_riksd/?rss=true http://feber.se/mobil/art/374122/f_koll_p_vad_som_hnder_i_riksd/#comments Vilket parti tycker mest som dig?Riksdapp är en app till iOS och Android som publicerar nyheter om motioner, propositioner och beslut som tas i Sveriges Riksdag.

Förutom att få information om de aktuella händelserna kan man även själv välja att rösta om man håller med eller motsätter sig de aktuella förslagen och sedan presenteras information om hur riksdagspartierna ställer sig till de aktuella förslagen.

Riksdapp hittas gratis till iOS och Android nedan. Det ska nämnas att det här inte är någon officiell app från Riksdagen eller någon annan svensk myndighet och exakt hur förslagen som publiceras i Riksdapp väljs ut har jag inte hittat någon information om.
riksdapp.se

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/mobil/art/374122/f_koll_p_vad_som_hnder_i_riksd/


]]>
Mon, 20 Nov 2017 12:15:00 +0200 http://feber.se/mobil/art/374122/f_koll_p_vad_som_hnder_i_riksd/?from=rss
<![CDATA[Det här är Mercedes CLS nya ansikte]]> http://feber.se/bil/art/374121/det_hr_r_mercedes_cls_nya_ansi/?rss=true http://feber.se/bil/art/374121/det_hr_r_mercedes_cls_nya_ansi/#comments Och lite av interiörenOm en vecka öppnar Los Angeles Auto Show för pressen och då kommer folk som är där att få se helt nya Mercedes CLS. Inför premiären får vi två teaserbilder - en som visar fronten och en som visar lite av interiören.

Som synes så får bilen ett nytt ansikte som är lite kantigare än tidigare och det som ser ut att verkligen ta plats är grillen. På insidan kommer en enda stor skärm på bredden att visa både hastighet och infotainmentsystem.www.motorauthority.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/bil/art/374121/det_hr_r_mercedes_cls_nya_ansi/


]]>
Mon, 20 Nov 2017 12:00:00 +0200 http://feber.se/bil/art/374121/det_hr_r_mercedes_cls_nya_ansi/?from=rss
<![CDATA[Valkyria Chronicles 4 anländer nästa år]]> http://feber.se/spel/art/374120/valkyria_chronicles_4_anlnder_/?rss=true http://feber.se/spel/art/374120/valkyria_chronicles_4_anlnder_/#comments Släpps även till SwitchSega har meddelat att ett nytt äventyr i Valkyria Chronicles-serien är på gång. Och för första gången släpps titeln till en Nintendo-konsol.

Handlingen utspelar sig på 1930-talet där man spelar som federationens soldater vid frontlinjen. Fans lär också bli glada över att det turordningsbaserade upplägget är tillbaka presenterat med den klassiska handritade grafiken.

Valkyria Chronicles 4 kommer att anlända under 2018 till Xbox One, PS4 och Nintendo Switch. En trailer kan ni se ovan. Själva trailern börjar runt 2.20 in i videon och innan får vi höra Sega berätta om spelet.
www.polygon.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/spel/art/374120/valkyria_chronicles_4_anlnder_/


]]>
Mon, 20 Nov 2017 11:45:00 +0200 http://feber.se/spel/art/374120/valkyria_chronicles_4_anlnder_/?from=rss
<![CDATA[Jeffrey Tambor hoppar av Transparent]]> http://feber.se/film/art/374117/jeffrey_tambor_hoppar_av_trans/?rss=true http://feber.se/film/art/374117/jeffrey_tambor_hoppar_av_trans/#comments På grund av anklagelser om sexuella trakasserierSkådespelaren Jeffrey Tambor uppger att han inte kommer att återvända för att spela in en femte säsong av Amazons dramaserie Transparent där Tambor har spelat huvudrollen som den transsexuella Maura Pfefferman.

Anledningen till att Tambor hoppar av tros bero på att medarbetare på Transparent har anklagat Tambor för två fall av sexuella trakasserier skriver Deadline. Tambor säger själv i en kommentar:
"Playing Maura Pfefferman on Transparent has been one of the greatest privileges and creative experiences of my life. What has become clear over the past weeks, however, is that this is no longer the job I signed up for four years ago.
I’ve already made clear my deep regret if any action of mine was ever misinterpreted by anyone as being aggressive, but the idea that I would deliberately harass anyone is simply and utterly untrue. Given the politicized atmosphere that seems to have afflicted our set, I don’t see how I can return to Transparent."

Huruvida det nu kommer att bli en femte säsong av Transparent är är oklart.
deadline.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/film/art/374117/jeffrey_tambor_hoppar_av_trans/


]]>
Mon, 20 Nov 2017 11:30:00 +0200 http://feber.se/film/art/374117/jeffrey_tambor_hoppar_av_trans/?from=rss
<![CDATA[Kvinnor från teknikbranschen delar med sig av sexuella trakasserier de utsatts för]]> http://feber.se/samhalle/art/374116/kvinnor_frn_teknikbranschen_de/?rss=true http://feber.se/samhalle/art/374116/kvinnor_frn_teknikbranschen_de/#comments 1139 kvinnor samlas under #teknisktfelI samband med den numera världskända metoo-kampanjen har svenska kvinnor verksamma inom teknikbranschen samlats i ett upprop för att uppmärksamma sexuella trakasserier som förekommer inom den mansdominerade branschen.

Under hashtaggen #teknisktfel har 1139 kvinnor samlats för att uppmärksamma sexuella trakasserier i den svenska teknikbranschen och hundratals har delat med sig av historier som hänt dem i samband med deras yrkesutövning. DN har publicerat en del av dessa historier på länken nedan.

Tidigare har personer från andra yrkeskategorier protesterat mot sexuella trakasserier på deras arbetsplatser i samband med metoo. Skådespelare har till exempel samlats under uppropet #tystnadtagning, musiker under #visjungerut och jurister under #medvilkenrätt.
www.dn.se

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/samhalle/art/374116/kvinnor_frn_teknikbranschen_de/


]]>
Mon, 20 Nov 2017 11:15:00 +0200 http://feber.se/samhalle/art/374116/kvinnor_frn_teknikbranschen_de/?from=rss
<![CDATA[Charles Manson är död]]> http://feber.se/samhalle/art/374129/charles_manson_r_dd/?rss=true http://feber.se/samhalle/art/374129/charles_manson_r_dd/#comments Ökänd sektledare död efter över 40 år i fängelseFängelsemyndigheten i Kalifornien har meddelat att den ökände sektledaren Charles Manson dött vid en ålder av 83 år.

Charles Manson dömdes till döden för sin inblandning när hans så kallade "Manson Family" begick ett massmord 1969 där bland andra Roman Polanskis gravida fru Sharon Tate mördades. Senare fick Manson sitt dödsstraff omvandlat till livstids fängelse när Kalifornien avskaffade dödsstraffet 1972.

Mansons hälsa har inte varit den bästa under året och han ska ha tillbringat flera perioder på sjukhus där han också somnade in igår 83 år gammal.
www.bbc.co.uk

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/samhalle/art/374129/charles_manson_r_dd/


]]>
Mon, 20 Nov 2017 11:11:00 +0200 http://feber.se/samhalle/art/374129/charles_manson_r_dd/?from=rss
<![CDATA[Animal Crossing: Pocket Camp släpps på onsdag]]> http://feber.se/spel/art/374115/animal_crossing_pocket_camp_sl/?rss=true http://feber.se/spel/art/374115/animal_crossing_pocket_camp_sl/#comments Lek med lurenNintendos tredje mobilspel har testats sedan en månad tillbaka i Australien, men nu har gänget meddelat när spelet kommer släppas i resten av världen. 22 november är datumet då vi kommer kunna ladda ner Animal Crossing: Pocket Camp på våra mobila enheter med Android och iOS.
Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/spel/art/374115/animal_crossing_pocket_camp_sl/


]]>
Mon, 20 Nov 2017 11:00:00 +0200 http://feber.se/spel/art/374115/animal_crossing_pocket_camp_sl/?from=rss
<![CDATA[Nu börjar vi länka till Prisjakt]]> http://feber.se/art/374123/nu_brjar_vi_lnka_till_prisjakt/?rss=true http://feber.se/art/374123/nu_brjar_vi_lnka_till_prisjakt/#comments Prisjämförelse med ett klickSom ni kanske över åren har noterat så har vi (typ) aldrig haft några affiliate-länkar eller liknande där vi tjänar pengar på att ni klickar er vidare och köper något. Dels för att det är lite etiskt knepigt men framförallt för att det vi skriver om sällan finns i butik. Det gör att vi sällan har kunnat länka till något och att göra något som fungerar automatiskt har helt enkelt inte gått. Vi har samtidigt inte velat kladda ner själva brödtexterna med länkar till konstiga saker. En länk i brödtexten på Feber ska alltid gå till något som vi vill länka till, inte till uppsamlingssidor med fler artiklar eller länkar vi får betalt för.

Nu börjar vi dock med att lägga in puffar med länkar till Prisjakt. Framförallt för att vi gillar Prisjakt, det är en tjänst som genom åren har visat att de helt enkelt gör en bra sak och gör det utan att tramsa till sin produkt.

En annan anledning är att nu för tiden så finns produkter listade i nätbutiker väldigt snabbt efter att de visats upp - ibland redan innan. Det här gör att vi faktiskt har något att länka till i dag, till skillnad för bara några år sedan.

Alla länkar till Prisjakt kommer att läggas in manuellt av redaktionen. Det här betyder att det kommer att finnas tillfällen då vi missar detta, men det betyder också att det bara kommer att finnas länkar då det är relevant. Och verkligen inte på varje artikel, jag uppskattar att detta kommer in i kanske var tionde artikel.

Jag hoppas att ni gillar detta lilla nytillskott och tankar och åsikter är som vanligt välkomna bland kommentarerna. Här under ser ni ett exempel på hur det kan se ut "live".


Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/art/374123/nu_brjar_vi_lnka_till_prisjakt/


]]>
Mon, 20 Nov 2017 10:55:00 +0200 http://feber.se/art/374123/nu_brjar_vi_lnka_till_prisjakt/?from=rss
<![CDATA[HD säger nej till odling av medicinsk cannabis]]> http://feber.se/samhalle/art/374113/hd_sger_nej_till_odling_av_med/?rss=true http://feber.se/samhalle/art/374113/hd_sger_nej_till_odling_av_med/#comments 39-åring döms till dagsböterHögsta Domstolen dömer nu en 39-årig man till dagsböter efter det att han odlat cannabis hemma som han använde för självmedicinering för att lindra smärtor han ådragit sig i samband med en motorcykelolycka 1994.

Mannen anser själv att cannabis är det botemedlet som fungerar bäst för att lindra hans smärtor. Han åtalades för narkotikabrott 2015 men tingsrätten frikände mannen då man ansåg att han befann sig i en nödsituation då han odlade cannabis för eget bruk. Hovrätten höll dock inte med tingsrätten utan dömde tidigare i år mannen till villkorlig dom och dagsböter på 90 gånger 130 kronor samt att betala sina egna rättegångskostnader.

Högsta Domstolen har gått på Hovrättens linje och dömer mannen för ringa narkotikabrott men sänker straffpåföljden. Mannen får nu 40 dagsböter à 130 kronor och behöver inte betala sina egna rättegångskostnader.
www.dn.se

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/samhalle/art/374113/hd_sger_nej_till_odling_av_med/


]]>
Mon, 20 Nov 2017 10:45:00 +0200 http://feber.se/samhalle/art/374113/hd_sger_nej_till_odling_av_med/?from=rss
<![CDATA[Hejdå Malcolm Young]]> http://feber.se/video/art/374119/hejd_malcolm_young/?rss=true http://feber.se/video/art/374119/hejd_malcolm_young/#comments AC/DC:s legendariske gitarrist gick bort i helgenGrundaren och gitarristen till det legendariska heavy metal-bandet AC/DC, Malcolm Young, gick bort i helgen.

Malcolm Young grundade AC/DC tillsammans med sin bror Angus Young i Australien 1973 och sedan dess har de sålt skivor i ett stadigt flöde och är idag ett av de banden som sålt flest album någonsin.

Malcolm Young lämnade AC/DC för några år sedan och meddelade senare att han hade drabbats av demens. Han somnade in i lugn och ro med sin familj närvarande uppger AC/DC på Facebook. Malcolm Young blev 64 år gammal.
www.bbc.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/video/art/374119/hejd_malcolm_young/


]]>
Mon, 20 Nov 2017 10:40:00 +0200 http://feber.se/video/art/374119/hejd_malcolm_young/?from=rss
<![CDATA[Cyberpunk 2077 kommer inte ha några mikrotransaktioner]]> http://feber.se/spel/art/374112/cyberpunk_2077_kommer_inte_ha_/?rss=true http://feber.se/spel/art/374112/cyberpunk_2077_kommer_inte_ha_/#comments CD Projekt lämnar girighet åt andra utvecklareDen senaste tiden har mikrotransaktioner i spel varit en riktig snackis i spelvärlden och inte helt oväntat har en hel del rykten utan grund spridit sig. Som till exempel att The Witcher-utvecklarna CD Projekt RED ska ha implementerat ett games-as-service-tänk i sitt kommande spel Cyberpunk 2077, likt Star Wars: Battlefront II.

CD Projekt RED slog förstås tillbaka på dessa spekulationer med Twitter-inlägget ni ser här nere.

Så, som ni ser så verkar det som att Cyberpunk 2077 kommer bli en lika stabil spelupplevelse som The Witcher 3. Förhoppningsvis betyder det flertalet gratis DLC samt expansioner som verkligen är expansioner. Hur som helst så verkar det i alla fall som att Cyberpunk 2077 kommer bli en lite mer gemensam upplevelse då spelet verkar några onlineelement. Troligtvis lär vi få reda på mer om Cyberpunk 2077 snart.
kotaku.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/spel/art/374112/cyberpunk_2077_kommer_inte_ha_/


]]>
Mon, 20 Nov 2017 10:30:00 +0200 http://feber.se/spel/art/374112/cyberpunk_2077_kommer_inte_ha_/?from=rss
<![CDATA[Spotify köper svenska Soundtrap]]> http://feber.se/webb/art/374111/spotify_kper_svenska_soundtrap/?rss=true http://feber.se/webb/art/374111/spotify_kper_svenska_soundtrap/#comments Musikstudion som finns i molnetSpotify har meddelat att man köper upp det svenska startupföretaget Soundtrap som sedan 2013 drivit en tjänst där artister kan använda deras molnbaserade plattform för att spela in musik.

Exakt var Spotify ska göra med Soundtrap uppger man inte men tillsvidare kommer tjänsten att drivas vidare som vanligt skriver Spotify i ett blogginlägg.

Vad Spotify betalar för Soundtrap är okänt men förra året värderades företaget till 207 miljoner kronor enligt Bolagsverket skriver DI Digital.
press.spotify.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/webb/art/374111/spotify_kper_svenska_soundtrap/


]]>
Mon, 20 Nov 2017 10:15:00 +0200 http://feber.se/webb/art/374111/spotify_kper_svenska_soundtrap/?from=rss
<![CDATA[De 10 bästa biljakterna från 00-talsfilmer]]> http://tjock.se/sinnet/art/374114/de_10_bsta_biljakterna_frn_00t/?rss=true http://tjock.se/sinnet/art/374114/de_10_bsta_biljakterna_frn_00t/#comments Ferrarin från Bad Boys 2 - mumma!Donut Media fortsätter att uppmärksamma biljakter från olika årtionden och här har vi 00-talet. En av de trevligare jakterna där är från Bad Boys 2 där Mike Lowrey bytt ut Porschen mot en Ferrari. Eller snarare två, eftersom de blandar en 550 Maranello och en 575M Maranello i scenerna.

Vilken jakt är din favorit från detta årtionde?


Läs vidare och kommentera:
http://tjock.se/sinnet/art/374114/de_10_bsta_biljakterna_frn_00t/


]]>
Mon, 20 Nov 2017 10:00:00 +0200 http://tjock.se/sinnet/art/374114/de_10_bsta_biljakterna_frn_00t/?from=rss
<![CDATA[Tyskland förbjuder smarta klockor riktade till barn]]> http://feber.se/pryl/art/374110/tyskland_frbjuder_smarta_klock/?rss=true http://feber.se/pryl/art/374110/tyskland_frbjuder_smarta_klock/#comments Anser att de kan användas för att övervaka barnenEn tysk myndighet har förbjudit försäljning av smarta klockor avsedda för barn och uppmanar föräldrar som köpt sådana till sina barn att förstöra dem.

Anledningen till detta är att många av de uppkopplade klockorna ger föräldrar eller andra möjlighet att avlyssna vad som händer i barnets omgivningar. Detta är något som klockorna antagligen är avsedda för men den tyska myndigheten Federal Network Agency ansåg att detta var ett stort för ingrepp i integriteten mot barnen och eventuella andra som avlyssnades.
Jochen Homann som är chef för Federal Network Agency säger:
"Via an app, parents can use such children's watches to listen unnoticed to the child's environment and they are to be regarded as an unauthorised transmitting system.
According to our research, parents' watches are also used to listen to teachers in the classroom."

Tyskland har tidigare förbjudit försäljning av den uppkopplade dockan "My Friend Cayla" av liknande anledningar.
www.bbc.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/pryl/art/374110/tyskland_frbjuder_smarta_klock/


]]>
Mon, 20 Nov 2017 10:00:00 +0200 http://feber.se/pryl/art/374110/tyskland_frbjuder_smarta_klock/?from=rss
<![CDATA[Vem kan ta sig upp för den här hala trappan?]]> http://feber.se/video/art/374106/vem_kan_ta_sig_upp_fr_den_hr_h/?rss=true http://feber.se/video/art/374106/vem_kan_ta_sig_upp_fr_den_hr_h/#comments Japanskt tv-programAtt japanerna gillar det där med tokiga tv-program vet vi och här får vi ett lysande exempel på det. Deltagarna ska ta sig upp för en trappa, men den är superhal vilket gör det lite, lite klurigare.


Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/video/art/374106/vem_kan_ta_sig_upp_fr_den_hr_h/


]]>
Mon, 20 Nov 2017 09:45:00 +0200 http://feber.se/video/art/374106/vem_kan_ta_sig_upp_fr_den_hr_h/?from=rss
<![CDATA[Windows Central tar en titt på Eve V]]> http://feber.se/pc/art/374109/windows_central_tar_en_titt_p_/?rss=true http://feber.se/pc/art/374109/windows_central_tar_en_titt_p_/#comments En ordentlig Surface Pro-dödare?Microsoft har inte släppt någon ordentlig uppföljare på Surface Pro 4, utan släppte endast nya Surface Pro i somras med uppgraderad processor. Nykomlingen Eve V kan vara en värdig uppgradering på Surface Pro-serien och Windows Central har lagt vantarna på ett exemplar för att se hur datorn känns.


Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/pc/art/374109/windows_central_tar_en_titt_p_/


]]>
Mon, 20 Nov 2017 09:30:00 +0200 http://feber.se/pc/art/374109/windows_central_tar_en_titt_p_/?from=rss
<![CDATA[Köp en pappåse för 233 kronor]]> http://feber.se/pryl/art/374108/kp_en_pappse_fr_233_kronor/?rss=true http://feber.se/pryl/art/374108/kp_en_pappse_fr_233_kronor/#comments Dumheter!I serien av dumma produkter har vi nu kommit till den här pappåsen. Så här beskrivs den på inredningsiten rum21.

Craft papperspåse från House Doctor. Denna snygga förvaringspåse skapar oändliga lösningar för förvaring av allt från blomster till pennor. Sätt en kaktus eller annan växt i papperspåsen och dekorera ditt fönsterbräde. Papperspåsen är ej vattentålig så vattna inte blomman när den står i påsen. Påsen blir en snygg inredningsdetalj i ditt hem.

Den blir din för 233 kronor. Ett kap!
www.rum21.se

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/pryl/art/374108/kp_en_pappse_fr_233_kronor/


]]>
Mon, 20 Nov 2017 09:15:00 +0200 http://feber.se/pryl/art/374108/kp_en_pappse_fr_233_kronor/?from=rss
<![CDATA[Kille blir kompis med en duva under en utekväll]]> http://feber.se/video/art/374107/kille_blir_kompis_med_en_duva_/?rss=true http://feber.se/video/art/374107/kille_blir_kompis_med_en_duva_/#comments Kärlek!Den här duvan kände nog helt enkelt att den här killen behövde lugna ner sig lite och fokusera på det där med vänskap över arterna lite. Inga konstigheter.


Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/video/art/374107/kille_blir_kompis_med_en_duva_/


]]>
Mon, 20 Nov 2017 08:56:00 +0200 http://feber.se/video/art/374107/kille_blir_kompis_med_en_duva_/?from=rss
<![CDATA[Spotify öppnar utvecklingshub i London]]> http://feber.se/webb/art/374104/spotify_ppnar_utvecklingshub_i/?rss=true http://feber.se/webb/art/374104/spotify_ppnar_utvecklingshub_i/#comments Ska anställa flera hundra personerSpotify har ju ett antal gånger klagat på Sverige och Stockholm att det är så svårt för dem att verka här med ekonomiska regler och svårigheter att hitta bostäder. Om det är anledningen till att man nu startar en utvecklingshub i London istället för att växa här är oklart, men London blir alltså platsen för den nya huben. Sedan tidigare har man utvecklingspersonal i Stockholm och i USA.

Flera hundra personer ska anställas. Jason Richman från Spotify säger så här i ett uttalande till EveningStandard.

“London has made the decision of where to grow our next R&D hub an extremely easy one. It has a vibrant start-up community and a wealth of great tech talent, making it the perfect location in which to build out our talented R&D team. London will be one of our major hubs, where we’ll house key investment areas including expansion of our subscription-commerce capabilities.”
www.standard.co.uk

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/webb/art/374104/spotify_ppnar_utvecklingshub_i/


]]>
Mon, 20 Nov 2017 08:30:00 +0200 http://feber.se/webb/art/374104/spotify_ppnar_utvecklingshub_i/?from=rss
<![CDATA[Nu har man börjat bygga på Polestar Production Centre]]> http://feber.se/bil/art/374103/nu_har_man_brjat_bygga_p_poles/?rss=true http://feber.se/bil/art/374103/nu_har_man_brjat_bygga_p_poles/#comments Ska vara klart i mitten av nästa årNär Polestar presenterade Polestar 1 berättade man också att man kommer att bygga en helt ny fabrik där bilen ska tillverkas. Man kallar det Polestar Production Centre och det ska byggas i Chengdu, Kina.

Centret kommer förutom själva fabriken att ha ett "kundupplevelsecentrum" som bland annat innehåller en testbana för kunderna att prova sina nya bilar på.

Konstruktionen ska vara klar redan i mitten av nästa år då man börjar montera produktionsverktyg. Det är bara nio månader dit så tidsplanen är klart aggressiv.
www.media.volvocars.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/bil/art/374103/nu_har_man_brjat_bygga_p_poles/


]]>
Mon, 20 Nov 2017 08:20:00 +0200 http://feber.se/bil/art/374103/nu_har_man_brjat_bygga_p_poles/?from=rss
<![CDATA[Det här hade vecka 46 att bjuda på]]> http://feber.se/art/374102/det_hr_hade_vecka_46_att_bjuda/?rss=true http://feber.se/art/374102/det_hr_hade_vecka_46_att_bjuda/#comments Teslafest!Det riktigt spännande sakerna förra veckan kom helt klart från Tesla. Man släppte en lastbil men också en roadster som verkar helt galen. På riktigt galen, så där så att det är en rimlig fråga om en så snabb bil ska få rulla på våra vägar. Med en räckvidd på över 100 mil och fyra platser är det här den ultimata bilen - om man har råd.


Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/art/374102/det_hr_hade_vecka_46_att_bjuda/


]]>
Mon, 20 Nov 2017 08:00:00 +0200 http://feber.se/art/374102/det_hr_hade_vecka_46_att_bjuda/?from=rss
<![CDATA[Bilder läcker på Lynk & Co 02]]> http://feber.se/bil/art/374101/bilder_lcker_p_lynk__co_02/?rss=true http://feber.se/bil/art/374101/bilder_lcker_p_lynk__co_02/#comments Läcker?Lynk & Co har presenterat sina modeller 01 och 03 men den där 02:an har vi inte sett röken av. Tanken var att den skulle visas upp på mässan i Peking nästa år men nu har det dykt upp två bilder på den.

Stilen känner vi igen från 01 och 03 men 02 är lite mindre än 01 och kanske lite tuffare i stilen.

Lynk & Co kommer att börja säljas i Kina under nästa år. I Europa får vi se bilarna på gatorna 2019, om man inte bor i Göteborg vill säga, för där ses bilarna mest hela tiden.
www.autocar.co.uk

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/bil/art/374101/bilder_lcker_p_lynk__co_02/


]]>
Mon, 20 Nov 2017 07:47:00 +0200 http://feber.se/bil/art/374101/bilder_lcker_p_lynk__co_02/?from=rss
<![CDATA[Det kommer en ny Incredibles-film!]]> http://feber.se/film/art/374100/det_kommer_en_ny_incrediblesfi/?rss=true http://feber.se/film/art/374100/det_kommer_en_ny_incrediblesfi/#comments Här är teasertrailern!2004 hade första Incredibles-filmen (eller Superhjältarna som den heter på svenska) premiär. I går dök en teasertrailer för uppföljaren upp. Premiär blir det nästa sommar, 15 juni för att vara noga.


Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/film/art/374100/det_kommer_en_ny_incrediblesfi/


]]>
Sun, 19 Nov 2017 21:23:00 +0200 http://feber.se/film/art/374100/det_kommer_en_ny_incrediblesfi/?from=rss
<![CDATA[Idiot hade telefon och tablet fastsatta på ratten]]> http://feber.se/bil/art/374099/idiot_hade_telefon_och_tablet_/?rss=true http://feber.se/bil/art/374099/idiot_hade_telefon_och_tablet_/#comments Fick bara böterAtt det är dumt att använda mobilen när man kör borde alla veta vid det här laget, ändå är det många som knappar på luren även när de kör. Den här kanadensiska idioten hade tagit det ett steg längre, han hade satt fast både en tablet och en telefon på ratten.

Det var polisen i Vancouver som gjorde den trista upptäckten. Nu är föraren lite fattigare, men har kvar sitt körkort.


Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/bil/art/374099/idiot_hade_telefon_och_tablet_/


]]>
Sun, 19 Nov 2017 20:54:00 +0200 http://feber.se/bil/art/374099/idiot_hade_telefon_och_tablet_/?from=rss
<![CDATA[Apples HomePod släpps först nästa år]]> http://feber.se/pryl/art/374098/apples_homepod_slpps_frst_nsta/?rss=true http://feber.se/pryl/art/374098/apples_homepod_slpps_frst_nsta/#comments Smart högtalare blir försenadGoogle, Amazon och en hel hög med andra spottar verkligen ur sig smarta högtalare men Apples dröjer. HomePod presenterades i början av juni i år och det var ingen hemlighet att den inte skulle släppas direkt. Men lanseringen i år var helt klart planerat, något som ni inte verkar att bli av.

Till TechCrunch säger Apple:
“We can’t wait for people to experience HomePod, Apple’s breakthrough wireless speaker for the home, but we need a little more time before it’s ready for our customers. We’ll start shipping in the US, UK and Australia in early 2018.”

Så även om det blir lanseringen i de tre länderna i början av nästa år får vi vänta ytterligare här i Sverige. Vad det är som gör så att det dröjer berättar man dock inte.
techcrunch.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/pryl/art/374098/apples_homepod_slpps_frst_nsta/


]]>
Sun, 19 Nov 2017 20:32:00 +0200 http://feber.se/pryl/art/374098/apples_homepod_slpps_frst_nsta/?from=rss
<![CDATA[Nu kan du ha ett Tesla-batteri i fickan]]> http://feber.se/bil/art/374097/nu_kan_du_ha_ett_teslabatteri_/?rss=true http://feber.se/bil/art/374097/nu_kan_du_ha_ett_teslabatteri_/#comments Det här är deras powerbankTesla är ju kända för sina batterier och nu kan du ha ett i fickan. Det rör sig om en 18650-cell med 3350mAh kapacitet. Den har form som är inspirerad av Teslas supercharger-monument på Tesla Design Studio.

Den har inbyggda sladdar både för att ladda och laddas, tyvärr bara lightning och micro-usb så ingen USB-C. Utkraften är 5V/1,5A så inget monster.

Prislappen ligger på 45 dollar.
shop.tesla.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/bil/art/374097/nu_kan_du_ha_ett_teslabatteri_/


]]>
Sun, 19 Nov 2017 20:17:00 +0200 http://feber.se/bil/art/374097/nu_kan_du_ha_ett_teslabatteri_/?from=rss
<![CDATA[THQ Nordic överraskar med Titan Quest: Ragnarök]]> http://feber.se/spel/art/374096/thq_nordic_verraskar_med_titan/?rss=true http://feber.se/spel/art/374096/thq_nordic_verraskar_med_titan/#comments Andra expansionen släpps efter tio årSom om den här helgen inte redan hade ett rätt fullspäckat schema med Justice League och The Punisher. THQ Nordic överraskade på fredagskvällen med att lansera en ny expansion till Titan Quest vid namn Ragnarök. Och som namnet kanske avslöjar så är det dags att dra till Norden för att ta ann varelser som finns i nordisk mytologi.

Ragnarök kommer med en rad olika nyheter som en helt ny akt med nya miljöer och fiender. Utöver det får vi tillgång till en tionde Mastery vars skillträd du kan kombinera med de nio andra för att få en rätt unik karaktär. Sedan har level capen bumpats upp till 85.

Titan Quest: Ragnarök är tillgängligt precis nu och ni hittar tillägget via länken här nere till vänster. Prislappen ligger på 150 kronor för tillfället, men kommer bumpas upp till 200 kronor efter helgen. För att spela behöver du ha Titan Quest Anniversary Edition, vilket du får om du äger Titan Quest samt expansionen Immortal Throne sedan tidigare.
store.steampowered.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/spel/art/374096/thq_nordic_verraskar_med_titan/


]]>
Sat, 18 Nov 2017 11:20:00 +0200 http://feber.se/spel/art/374096/thq_nordic_verraskar_med_titan/?from=rss
<![CDATA[Köp Bris julstjärna och stöd barn under julen]]> http://feber.se/samhalle/art/373989/kp_bris_julstjrna_och_std_barn/?rss=true http://feber.se/samhalle/art/373989/kp_bris_julstjrna_och_std_barn/#comments Visa att du tänker på demDet här är väl lite utanför det vi brukar skriva om här på Feber, men Bris behövs och julen är en svår tid för många barn. För att få in pengar till verksamheten, som är helt beroende av personer och företags gåvor, har man nu börjat sälja en lite speciell julstjärna.

Tanken med den är också att den som hänger den i sitt fönster visar att man ändå tänker på barnen som kanske inte ser fram mot julen ett dugg. Den koster 199 kronor och finns att köpa på Åhléns, storochliten.se, Babyland och länken nedan
lillastjärna.bris.se

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/samhalle/art/373989/kp_bris_julstjrna_och_std_barn/


]]>
Sat, 18 Nov 2017 11:00:00 +0200 http://feber.se/samhalle/art/373989/kp_bris_julstjrna_och_std_barn/?from=rss
<![CDATA[Volvo V90 D5 vs Volvo 855 T5]]> http://feber.se/bil/art/374095/volvo_v90_d5_vs_volvo_855_t5/?rss=true http://feber.se/bil/art/374095/volvo_v90_d5_vs_volvo_855_t5/#comments Vad har hänt på 22 år?Givetvis har det hänt mycket på 22 år, det förstår ni med. Men om man ställer en flång ny Volvo V90 D5 med fyrhjulsdrift och automatlåda mot en Volvo 855 T5 med framhjulsdrift och manuell låda bredvid varandra och låter de köra ett dragrace - vilken bil vinner då? Och om man kör jämsides på tvåan och trycker fullt - vad händer då?

När vi ändå pratar 855 så hade jag inte tackat nej till en R med manuell låda, gärna mörkblå.
teknikensvarld.se

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/bil/art/374095/volvo_v90_d5_vs_volvo_855_t5/


]]>
Sat, 18 Nov 2017 10:00:00 +0200 http://feber.se/bil/art/374095/volvo_v90_d5_vs_volvo_855_t5/?from=rss
<![CDATA[Hemmagjord Dragonball Z-kortfilm]]> http://feber.se/video/art/374060/hemmagjord_dragonball_zkortfil/?rss=true http://feber.se/video/art/374060/hemmagjord_dragonball_zkortfil/#comments Imponerande sådanFör ungefär två år sedan så tipsade vi om pilotavsnittet för webbserien Dragon Ball Z: Light of Hope. Nu har folket bakom serien släppt en kortfilm istället och den kan man beskåda ovan.

Filmen tolkar Trunks-historien där androiderna #17 och #18 har ödelagt världen. Gohan och Trunks måste nu slåss mot androiderna för att sätta stopp för dem. Vi får även följa Bulma som försöker skapa en tidsmaskin och hitta ett botemedel för sjukdomen som dödade Goku.
io9.gizmodo.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/video/art/374060/hemmagjord_dragonball_zkortfil/


]]>
Fri, 17 Nov 2017 23:00:00 +0200 http://feber.se/video/art/374060/hemmagjord_dragonball_zkortfil/?from=rss